Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovský dopravný kolaps v okolí Bratislavy: Niektorí sa do cieľa nedostali, ľudia sa búria

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DUNAJSKÁ LUŽNÁ/BRATISLAVA - Polícia v piatok informovala o celkovej uzávere Vinohradníckej ulice z dôvodu výstavby diaľnice D4. Vodiči, ktorí cestujú každé ráno do Bratislavy, odvtedy zažívajú peklo.

Polícia informovala, že uzávera jednej z hlavných ciest, ktorú využívalo množstvo vodičov, potrvá až do mája budúceho roka. Občania odvtedy stoja vo viac ako hodinových kolónach a po ceste sa presúvajú slimačím tempom. 

"Nepomôže petícia na developera D4R7 za znovuotvorenie Vinohradníckej? Toto je neznesiteľné!" sťažujú sa občania. Niektorí dokonca nestihli prísť načas do školy alebo škôlky so svojimi ratolesťami, iní sa otočili a išli domov. 

Reagovala aj polícia

Na pondelkový dopravný kolaps reagovala aj polícia. Tá v utorok ranných hodinách situáciu monitorovala aj z vrtuľníka. 

Polícia pridala aj tipy, ako predísť spomaľovaniu premávky. "Z dôvodu avizovanej uzávierky Vinohradníckej ulice v Podunajských Biskupiciach sme zaznamenali tvorbu kolóny na križovatke ciest II/572 a III/1053 pri obci Studené v smere do Bratislavy. V tejto súvislosti žiadame vodičov, aby počas jazdy v kolóne dodržiavali nasledovné odporúčania a predišli tak spomaľovaniu premávky," napísala polícia. 

  • Jazdite predpísanou rýchlosťou.
  • Bezdôvodne nespomaľujte.
  • Jazdu prispôsobte hustote cestnej premávky a nenechávajte si zbytočne veľké rozostupy medzi vozidlami.

 

Érsek vo vlaku

Ľudia sú však stále nespokojní a vyjadrili to aj na stránke Ministerstva dopravy. Minister dopravy Árpad Érsék na margo toho zverejnil video, v ktorom oznámil, že z Kvetoslavova do Bratislavy cestoval vlakom. 

"Minister dopravy dnes ráno cestoval vlakom z Kvetoslavova do Bratislavy o 6:19. Na parkovisku ešte boli voľné miesta aj vo vlaku sa ešte dalo posadiť. Situáciu naďalej monitorujeme a minister zároveň vyzval aj starostov, aby zvážili zavedenie kyvadlovej dopravy na stanice. Aj tieto spoje môžu pomôcť odľahčiť situáciu, ktorá je vo veľkej miere zapríčinená aj nekonečnou výstavbou v obciach," znel popis k videu. 

Zdá sa však, že ľudí týmto nepresvedčil. Pod videom prevládajú skôr negatívne komentáre a mnohí pochybujú, že by minister chodil vlakom do Bratislavy pravidelne. 

"Pán minister, hanba vám! Vyberiete si jediný vlak, ktorý nie je problematický a robíte si na ňom PR pred kamerou. O Vinohradníckej ste vedeli už dávno, občania upozorňovali na kolaps. Len z ministerskej limuzíny s modrým majákom na streche je vám to jedno. Ste najneschopnejší minister dopray v histórii," napísal Ľubo. 

"Za každú cenu chce pán minister dokázať, že to nie je také zlé s tým cestovaním, vyberie si vlak, ktorý vychádza priamo z Kvetoslava mimo špičky. Vrtuľníky lietajú, až keď je po najväčšom návale," napísala zas Adriana. Polícia bude situáciu aj naďalej monitorovať. 

Viac o téme: ZápchyDunajská LužnáRovinkaUzávera ciest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu