Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V ruke mixér, na sebe zástera: VIDEO Spoznali by ste ho? Muž z mafiánskych zoznamov hviezdil v kuchyni

Zdá sa, že Marian Kočner mal vždy rád varenie. Zobraziť galériu (4)
Zdá sa, že Marian Kočner mal vždy rád varenie. (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Takto ste Mariana Kočnera zaručene nevideli. To, že muž, ktorý má na krku obžalobu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, má blízky vzťah k jedlu, je známe. Pozrite sa však, kde bol Kočner v roku 1982!

Zástera na sebe, v ruke panvica a vajcia. Vtedy len 19-ročný Marian Kočner varil po boku kolegyne a šéfkuchára v mládežníckej relácii Minúty s majstrom kuchárom. Kočner, ktorý mal rozhodne moderátorské vlohy, si očividne svoju pozíciu užíva. Na video ako prvá upozornila satirická stránka Zomri.

Reportérov bez hraníc teší obžaloba Kočnera a znepokojuje rozpustenie vyšetrovacieho tímu

Už v relácii vidno, že z neho srší sebavedomie a istota. O žiadnej nevinnosti nemôže byť reč. Ako je však dnes známe, muž z mafiánskych zoznamov neostal pri moderovaní ani pri žurnalistike, ktorú má vyštudovanú.

Momentálne je obžalovaný v kauze falšovania miliónových zmeniek, pre ktoré je aj vo väzbe a na krku má aj obžalobu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Okrem toho, obvinený je z viacerých ekonomických trestných činov. 

Zdá sa, že Marian
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/RTVS Noc v archíve)

Zdá sa, že Marian
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/RTVS Noc v archíve)

Zdá sa, že Marian
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/RTVS Noc v archíve)

Kauza zmenky

Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Aghom mali vyhotoviť štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Vyplatenie zmeniek údajne vystavených v roku 2000 a splatných po 15 rokoch na súde požadovala firma Správa a inkaso zmeniek podnikateľa Mariana Kočnera. Vyplatiť ich mali práve Rusko a spoločnosť Markíza Slovakia.

Markíza počas súdnych konaní dlhodobo spochybňovala pravosť zmeniek a najmä tvrdenie, že boli podpísané v roku 2000. Súd už v jednom konaní o zmenke v hodnote viac ako osem miliónov eur dal za pravdu žalobcovi. Urobila tak sudkyňa Maruniaková, ktorá sa spomína aj v Kočnerovej Threeme, údajne na príkaz Moniky Jankovskej. Markíza sa však odvolala.

Viac o téme: KuchárMarian Kočner. Noc v archíveVarene
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu