Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neplatiči z Levoče sa ocitli na tabuli hanby

Neplatiči budú na tabuli hanby, kým nezaplatia.
Neplatiči budú na tabuli hanby, kým nezaplatia.

LEVOČA - Budú na hanbu, kým nezaplatia! O neplatičoch, ktorí dlhujú mestu 17 miliónov, tak rozhodli poslanci levočského zastupiteľstva.

Ich mená a adresy vyvesili na mestskej tabuli hanby, uverejnili v Levočskom mesačníku a na internete. Hoci sa neplatiči hnevajú, mestská pokladnica sa začala plniť rýchlejšie.

Na tabuli hanby na mestskom úrade sa ocitli osoby, ktoré dlhujú mestu za daň z nehnuteľnosti či odvoz komunálneho odpadu viac ako 5-tisíc a firmy s dlhom presahujúcim hranicu 50-tisíc korún.

„Opreli sme sa o zákon, ktorý to povoľuje,“ vysvetľuje zverejnenie mien vedúca ekonomického úseku Mariana Kellerová (52). Dotknutí neplatiči z Levoče sa na mestskú radnicu za zverejnenie mien hnevajú, no zdá sa, že to pomohlo. Peniaze sa totiž do mestskej kasy začali kotúľať o niečo rýchlejšie. Mesto registruje zhruba 15 % nárast vyrovnávania dlhov.

Podľa Kellerovej sú však viacerí neplatiči zo sociálne slabších rodín a tu nepomáha ani exekútor. „Nemáme im čo zobrať, mnohí ani nepracujú,“ dodala. Na daniach z nehnuteľnosti dlhujú Levočania mestu približne 12 miliónov, výška nedoplatkov za zber a likvidáciu komunálneho odpadu je 5 miliónov. Najväčší dlh jednotlivca je 200-tisíc na dani z nehnuteľnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu