Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prevrátený nákladiak zablokoval Prístavný most v Bratislave

Nákladiak zablokoval oba jazdné pruhy do Petržalky. Zobraziť galériu (9)
Nákladiak zablokoval oba jazdné pruhy do Petržalky. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Kolóna až po Zlaté piesky sa krátko pred obedom vytvorila po nehode na Prístavnom moste. Silný nárazový vietor prevrátil kamión s prívesom, ktorý zablokoval oba jazdné pruhy v smere do Petržalky.

Most bol uzavretý asi dve hodiny. Pri nehode sa nikto nezranil. U 45-ročného vodiča českého kamiónu sa požitie alkoholu nezistilo. Na vozidle vznikla škoda asi 70 tisíc korún.

V Bratislavskom kraji sa dnes stalo ďalších 36 dopravných nehôd

Počas dnešného predpoludnia polícia zadokumentovala v Bratislavskom kraji 37 dopravných nehôd, z nich šesť na diaľnici D1. Nehody sa zaobišli bez vážnejších zranení. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Alena Toševová. "Polícia žiada vodičov, aby jazdu prispôsobili povahe vozovky vrátane poveternostných podmienok a brali do úvahy i svoje schopnosti a zručnosti," uviedla Toševová.

K zrážke osobného motorového vozidla Opel Corsa a služobného vozidla polície došlo dnes ráno na križovatke na Rázusovom nábreží v Bratislave. Vodička vošla s vozidlom do križovatky, pričom zrejme nerešpektovala svetelnú signalizáciu. Pri nehode sa nikto nezranil, alkohol ani u jedného z vodičov nezistili. Vodička s vozidlom VW Golf pri obchádzaní inej nehody na diaľnici D1 v smere do Trnavy narazila do vozidla Škoda Favorit stojaceho v kolóne vozidiel. Škoda na vozidlách sa odhaduje na 260-tisíc korún. Ani pri tejto nehode sa nikto vážnejšie nezranil.


Nepriaznivé počasie robilo starosti vodičom na celom Slovensku

ŽILINA - Sneženie, silný vietor alebo hmla robili dnes problémy vodičom na cestách po celom Slovensku. Polícia v Bratislavskom kraji zaznamenala desiatky nehôd, ktoré sa obišli bez vážnych zranení. Vietor na Slovensku dosahoval v nárazoch až 55 kilometrov za hodinu, na bratislavskom Prístavnom moste prevrátil nákladné auto s prívesom. Medzi Dunajskou Stredou a Galantou bola neprejazdná cesta pre haváriu kamiónov. Starosti mali motoristi i na Donovaloch či v Stropkove.

Podľa Stella Centra havarovalo niekoľko áut i na diaľnici pri Senci či Piešťanoch. Havarované alebo skrížené kamióny komplikovali dopravu medzi Dunajskou Stredou a Nitrou i na horských priechodoch Šturec a Čertovica. Pre husté sneženie bol na niekoľko hodín neprejazdný horský priechod Donovaly pre nákladné autá s dĺžkou nad desať metrov. Podľa Slovenskej správy ciest hmla s viditeľnosťou do 100 metrov znepríjemňovala jazdu v okolí Stropkova a Svidníka.

Polícia vyzvala motoristov, aby na klzkých cestách jazdili opatrne a nepreceňovali svoje schopnosti. Na slovenských vozovkách pretrvávalo riziko vzniku poľadovice. Na slovenských horách zaznamenali počas dnešného dňa len malé riziko padania lavín. Meteorológovia očakávajú snehové prehánky i v utorok, teploty by nemali prekročiť tri stupne Celzia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu