Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Úder jesene pocítite naplno už v najbližších hodinách: Teploty ako na hojdačke, a to nie je všetko

Vietor. Zobraziť galériu (7)
Vietor. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na Slovensku nastala jesenná rovnodennosť v pondelok 23. septembra krátko pred 10. hodinou. Už zo stredy na štvrtok ale fakt, že leto je definitívne fuč, pocítite aj čo sa týka počasia. Meteorológovia predpovedajú postupné ochladzovanie, počítať treba aj so zrážkami, v niektorých častiach Slovenska sa vyskytnú aj búrky.

Ako uvádza portál imeteo.sk počasie by sa na našom území malo už v najbližších hodinách meniť. Slniečko vystriedajú mraky, na niektorých miestach zaprší. Klesať budú postupne aj teploty.

V chladnom počasí vás zahreje napríklad teplý čaj.
Zobraziť galériu (7)
V chladnom počasí vás zahreje napríklad teplý čaj.  (Zdroj: gettyimages.com)

"Naše územie sa nachádza pod vplyvom oblasti vyššieho tlaku, ktorá pomaly stráca vplyv na počasie na našom území. Od zajtra už budeme vo vlhšom vzduchu," opísali v predpovedi.

Premenlivé jesenné počasie

Jednotlivé frontálne vlny by mali na Slovensko priniesť veľkú oblačnosť aj početné prehánky. V stredu sa zrážky vyskytnú najmä na východe Slovenska. V noci zo stredy na štvrtok sa postupne presunú aj nad ďalšie územia našej krajiny. 

Prečítajte si aj: VIDEO Z Gerlachu vám vyrazí dych: FOTO O pár dní nastane zvrat, také teploty by ste nečakali

Teploty budú klesať, neskôr znova stúpnu - jednoducho povedané, čaká nás premenlivé jesenné počasie s rovnako premenlivými teplotami.

Predpoveď počasia na jednotlivé dni

Streda

Bude prevládať oblačné až zamračené počasie. Na viacerých miestach zaprší. Zrána sa ojedinele vyskytne aj hmla. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 stupňov. Na juhu stredného Slovenska a na západe bude teplejšie, od 19 do 21 stupňov, na východe bude teplomer ukazovať miestami len 12 stupňov.

Štvrtok

Na viacerých miestach sa vyskytnú prehánky alebo dážď. Oblačná a zamračená bude najmä prvá polovica dňa. Od západu bude oblakov postupne ubúdať. Na východe však počítajte s búrkami. Teploty sa cez deň budú pohybovať v rozmedzí 15 až 21 stupňov Celzia. Na východe však môže byť aj chladnejšie.

Piatok

Koniec týždňa prinesie ojedinele zrážky. Zrána sa v nižších polohách vyskytne hmla alebo nízka oblačnosť. Na juhozápade by malo byť aj príjemných 25 stupňov, inak budú teplomery ukazovať prevažne 18 až 22 stupňov.

Sobota

Cez víkend bude 15 až 21 stupňov. Výletuchtivých Slovákov však nepoteší, že meteorológovia predpovedajú veľkú, mietami prechodne zmenšenú oblačnosť. Prehánky a dážď sa vyskytnú najmä na severe a západe Slovenska.

Nedeľa

V nedeľu by sa mali vyskytnúť ojedinele slabé zrážky. Zrána bude v nižších polohách lokálne zamračené nízkou oblačnosťou. Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 stupňov na západe Slovenska.

Aké bude počasie vo vašom meste?

Podrobnú predpoveď pre jednotlivé lokality nájdete na predpovede.topky.sk

Viac o téme: PočasiePredpoveďSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu