Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Deti sa hrajú v blízkosti rozpadávajúceho sa domu, učiteľky stoja ako strážkyne!

Učiteľky stoja pri plote ako bezpečnostná služba. Deti pri hre musia strážiť aj chrániť.
Učiteľky stoja pri plote ako bezpečnostná služba. Deti pri hre musia strážiť aj chrániť. (Zdroj: Nový Čas)

NOVÁ DEDINA - Cítia strach i bezmocnosť! Rodičia detí z materskej školy v Novej Dedine aj učiteľky sa boja o deti, ktoré ohrozuje padajúce murivo z chátrajúceho domu v susedstve škôlky.

Dlhšie neobývaný dom poškodil pred pár rokmi ťažký sneh. „Odvtedy sa stavba rozpadáva, a keď zafúka vietor, padajú škridly. Starosta síce dom kvôli bezpečnosti dal oplotiť, ale najbližšia hojdačka je od neho aj tak len tri metre,“ hovorí riaditeľka škôlky Alžbeta Anyalaiová.

„Tehly na komíne drží už len pánbožkova ruka,“ krúti hlavou. Vždy, keď sa idú deti hrať na dvor, učiteľky ich najprv dôrazne upozornia, aby sa nepriblížili k plotu. Potom pri ňom stoja ako strážkyne. Okrem toho sa v dome udomácnili potkany. „Pobehujú v okolí, môžu nakaziť pieskovisko. To sa nepáči ani hygienikom,“ myslí si A. Anyalaiová. Matka škôlkarky Anna Zemančíková je tiež nahnevaná. „Bezpečnosť detí je prvoradá, no tu sa o nej nedá hovoriť,“ vraví.

Starosta Novej Dediny Peter Titurus povedal, že dom má viacerých majiteľov, ale nevedia sa dohodnúť na jeho predaji. „Už dvakrát som ich písomne vyzval, ale márne. Teraz to urobím tretíkrát,“ povedal. Podľa jedného zo spoluvlastníkov domu už pracujú na tom, aby ho čím skôr predali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu