Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Súd zamietol návrh premiestniť Kočnera do Bratislavy

Marian Kočner počas súdu
Marian Kočner počas súdu (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Senát Špecializovaného trestného súdu zamietol v utorok návrh, aby Mariana Kočnera premiestnili z Ústavu na výkon väzby (ÚVV) Leopoldov do ÚVV Bratislava. Rovnako odmietol presunúť pojednávania do Leopoldova. Senát nesúhlasil ani s tým, aby verejnosť mohla dostať informácie o svedectve Petra Tótha týkajúceho sa zmeniek.

Pojednávanie vo veciach falšovania zmeniek TV Markíza tak bude pokračovať 17. októbra v ÚVV Bratislava. Návrh na presun Mariana Kočnera podal jeho obhajca Marek Para, zdôvodňoval ho možnosťou porady s obhajcami.

Na dvoch septembrových dňoch pojednávania v kauze falšovania zmeniek a marenia spravodlivosti vypovedali ako svedkovia bývalá riaditeľka TV Markíza Zuzana Ťapáková, súčasný šéf televízie Matthias Settele a niekdajší novinár a šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Peter Tóth.

Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora „po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Pavol Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Silvie Volzovej.

Viac o téme: BratislavaMarek Paraústav na výkon trestu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu