Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nezastavil na stopke, skončil v putách!

Stopka, pre ktorú policajti Jozefa Pinku zastavili.
Stopka, pre ktorú policajti Jozefa Pinku zastavili. (Zdroj: Nový Čas)

ZVOLEN - Pre banálny priestupok skončil na polícii. Jozef Pinka (23) sa sťažuje na postup zvolenských policajtov. Tí ho zastavili za križovatkou pre nerešpektovanie značky STOP a za jazdu bez bezpečnostného pásu. Mladík však tvrdí, že nič z toho nie je pravda.

„Na postup policajnej hliadky som sa aj oficiálne sťažoval,“ hovorí rozhorčený Zvolenčan Jozef Pinka (23). „Na stopke som zastavil a mal som aj pásy, čo policajti nemohli zo svojho stanoviska vidieť. Bránil im v tom vysoký múr!“ tvrdí mladík. Priznáva však, že nemal pri sebe doklady. Navyše, ani na dvanásty pokus nedokázal vykonať dychovú skúšku na alkohol. „Fúkal som zo všetkých síl dvanásťkrát, prístroj však neukazoval žiadnu hodnotu.“ Policajti to označili za marenie skúšky a v putách ho predviedli na oddelenie.

Jozef tvrdí, že ešte pred predvedením mu chceli dať podpísať prázdny papier, kam vraj potom doplnia informácie o priestupku. „To som však odmietol.“ Nakoniec Jozef ešte dopĺňa: „Na postup hliadky som sa oficiálne sťažoval, hrozí mi vysoká pokuta a ja nechápem, za čo!“

J. Pinka sa podľa polície správal arogantne. „Postupovali sme v súlade so zákonom, jeho sťažnosť preverujeme,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Babulicová. Pinka podľa nej odmietol krvnú skúšku na alkohol a maril aj tú dychovú. Mladý muž to však popiera.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu