Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pripravte sa na búrky: Na týchto miestach hrozia prívalové povodne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Meteorológovia upozorňujú na búrky aj prívalové povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal viacero výstrah, najmä pre regióny Žilinského kraja.

Výstraha druhého stupňa pred búrkami platí pre okresy Kežmarok, Levoča, Sabinov, Bytča, Kysucké Nové Mesto, Čadca a Žilina. Pre zvyšok Žilinského a Prešovského kraja platí výstraha prvého stupňa. SHMÚ zároveň vydal hydrologické výstrahy, upozorňuje na možné prívalové povodne. Druhý stupeň výstrahy platí pre regióny Považská Bystrica, Bytča, Žilina, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín. Na povodne však upozorňuje aj okresy Ilava, Púchov, Kežmarok, Levoča a Sabinov.

Pripravte sa na búrky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Podrobnejšiu predpoveď počasia si môžete pozrieť na stránke predpovede.topky.sk

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí do 20.00 h aj pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický a niektoré časti Nitrianskeho kraja. Okrem toho upozorňujú meteorológovia aj na vysoké teploty. Výstrahu prvého stupňa vydal SHMÚ pre Senec, niektoré regióny Banskobystrického, Košického, Trnavského a Prešovského kraja, ako aj pre celý Nitriansky kraj.

Pripravte sa na búrky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PovodnePočasieBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu