Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Skupinu turistov strhla prívalová povodeň: Hlásia šesť mŕtvych

Strhnutý most a rozvodnený Studený potok v Starej Lesnej
Strhnutý most a rozvodnený Studený potok v Starej Lesnej (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

NAIROBI - Kenské úrady v pondelok oznámili, že objavili telá šiestich osôb zo sedemčlennej turistickej skupiny, ktorú deň predtým strhla v kenskom národnom parku Hell's Gate náhla povodeň. Informovala o tom agentúra AFP.

"Nájdených bolo šesť tiel obetí povodne, jeden turista zostáva nezvestný," uviedla na Twitteri kenská správa ochrany prírody (KWS), ktorá zmienený park spravuje. Dodala, že pátracia a záchranná operácia pokračuje, pričom úrady sa pokúšajú kontaktovať najbližších príbuzných. 

Šesť turistov, z toho päť Keňanov a jedného zahraničného občana, ktorí boli súčasťou 13-člennej skupiny, strhla v nedeľu prívalová povodeň. Dvaja členovia skupiny, ktorým sa podarilo zachrániť sa, upovedomili správcov parku. Tí následne spustili pátraciu operáciu. 

Roklinu Ol Jorowa ležiacu v južnej časti parku, v ktorej k incidentu došlo, pre verejnosť po incidente zatvorili z dôvodu pretrvávajúcich dažďov. Na rovnakom mieste sa ešte v roku 2012 utopilo sedem mladých Keňanov. KWS uvádza, že po tejto tragédii na mieste jasne vyznačili núdzové východy a turistickí sprievodcovia boli vyškolení tak, aby dokázali včas rozpoznať, že sa k rokline valí dažďová voda.

Národný park Hell's Gate sa nachádza približne 100 kilometrov severozápadne od Nairobi, južne od jazera Naivasha. Jeho scenéria bola inšpiráciou pre tvorcov populárnej animovanej snímky Leví kráľ. Priamo v parku sa natáčal film Lara Croft - Tomb Raider: Kolíska života (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life) s herečkou Angelinou Jolieovou v hlavnej úlohe. 

Viac o téme: ObeteHell's GatePrívalová povodeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu