Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Danko má konkurenciu: Pellegrini bol na krste legendárnej lode, už je z neho kapitán

Pellegrini si do sýtosti užil návštevu Domaše Zobraziť galériu (6)
Pellegrini si do sýtosti užil návštevu Domaše (Zdroj: TASR – František Iván)

KVAKOVCE - Leto sa už prehuplo do svojej druhej polovice a aj počas augusta majú politici pracovné povinnosti. Na pracovné rokovanie vycestoval aj premiér Peter Pellegrini, a to konkrétne na vodnú nádrž Domaša, ktorá je pýchou východného Slovenska. Z fotografií je očividné, že sa spojilo príjemné s užitočným a hodnosťou kapitána sa už okrem predsedu parlamentu mohol dokonca popýšiť aj sám premiér.

Stredobodom návštevy premiéra bol slávnostný krst staronovej, legendárnej lode Bohemia, ktorá bola veľmi dlho mimo tejto vodnej nádrže. Až 26 rokov trvalo, kým sa slávny prepravný prostriedok vrátil na Domašu a koncom júla sa to napokon podarilo. Tam ju vítali tisíce ľudí. Deň krstu bol naplánovaný na 11. augusta a nechýbal na ňom ani arcibiskup Bernard Bober.

FOTO Danko má konkurenciu:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR – František Iván)

Pellegrini ako kapitán

Práve vláda stala za snahou vrátiť výletnú loď Bohemia na svoje pôvodné miesto, čo sa napokon podarilo. "Táto chvíľa ma napĺňa spokojnosťou a hrdosťou. Je totiž dôkazom toho, že spolupráca vlády, samosprávy a ľudí oddaných dobrej veci má svoj zmysel a vie prinášať konkrétne ovocie. Na jednom z prvých výjazdových rokovaní mojej vlády vo Vranove nad Topľou som privítal iniciatívu tunajšej samosprávy, aby sa po dlhých rokoch výletná loď na Domašu vrátila. Dal som prísľub, že tentokrát to neskončí v rovine sľubov a loď sa na Domašu vráti," napísal na sociálnej sieti Pellegrini.

FOTO Danko má konkurenciu:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR – František Iván)

Premiér dodal, že dotácia na transport tejto legendy na vodnú hladinu Domaše bola vo výške 651-tisíc eur. Pri tejto príležitosti si premiér zároveň prevzal kapitánsku čiapku a s novou hodnosťou absolvoval aj plavbu po Domaši.

FOTO Danko má konkurenciu:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR – František Iván)


VIDEO Legendárna loď Bohemia príde na Domašu: Preprava bola mimoriadne náročná


Plavby počas leta

Do konca leta bude Bohemia premávať na okružnej jazde. Tá má podľa starostu blízkej obce Kvakovce Radovana Kapraľa trvať približne hodinu a 20 minút. Ten dokonca loď na trase zo Sečoviec do Novej Kelče osobne sprevádzal. Plavbou bude turistov sprevádzať zvukový záznam s názvom Historické míľniky vodného diela v kontexte doby. Dĺžka lode pritom činí tridsať metrov a predstavuje kapacitu pre 164 ľudí.

Viac o téme: LoďKrstDomašaPeter PellegriniBohemia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu