Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zoltán Andruskó sa opäť postaví pred súd: Obvinený je aj v daňovej kauze

Zoltán Andruskó na súde
Zoltán Andruskó na súde (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Začiatkom septembra pokračuje na Okresnom súde Bratislava V pojednávanie v daňovej kauze Zoltána Andruskóa, ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Súd termín vytýčil konkrétne na druhého septembra, pričom by mal vypočúvať svedkov.

Naposledy sa v prípade pojednávalo v máji, spomedzi ôsmich predvolaných svedkov sa však dostavili len traja. Zoltán Andruskó, ktorý je momentálne pre obvinenie z vraždy novinára väzobne stíhaný, dal súhlas na konanie v neprítomnosti a pojednávaní sa nezúčastňuje. Obžalovaným v tomto prípade je aj Ján Minarových.Ten sa na pojednávaní zúčastňuje, avšak na súd chodí maskovaný v kukle a čiapke a s médiami nekomunikuje. Dvojica čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu, za čo im hrozí sedem až 12 rokov odňatia slobody.

Podľa portálu dlžník.sk má Zoltán Andruskóa daňový nedoplatok presahujúci jeden milión eur. Z pojednávania prípadu na súde je vylúčená verejnosť, pretože to podľa súdu vyžaduje ´iný dôležitý záujem obžalovaných. Sudkyňa už avizovala, že verejný bude až rozsudok.

Zoltána Andruskóa vyšetrovacie orgány označili v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Spolu s ním sú obvinení Tomáš Szabó, Miroslav Marček, Alena Zsuzsová. a aj podnikateľ Marian Kočnera Všetci sú stíhaní väzobne, aj keď v prípade Mariana Kočnera je dôvodom kauza miliónových zmeniek.

Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára minulého roka v ich rodinnom dome v obci Veľká Mača. Podľa medializovaných informácii Zoltán Andruskó v prípade dvojnásobnej vraždy spolupracuje s vyšetrovateľmi. Príbuzným obetí údajne tiež poslal list s prosbou o odpustenie.

Viac o téme: PojednávanieKauzaSúd Ján KuciakZoltán Andruskó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu