Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matka Róberta zrazeného na Vajnorskej: Dokaličil mi syna!

Ťažko zranený Róbert (15) s mamou v liečebni. „Lekári zistili, že syn má poškodený mozog,“ povedala.
Ťažko zranený Róbert (15) s mamou v liečebni. „Lekári zistili, že syn má poškodený mozog,“ povedala. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Obrovské trápenie! Prežíva ho matka Róber ta (15) - jedného zo štyroch mládencov zrazených divokým vodičom na Vajnorskej ulici. Šesť týždňov po nehode je zúfalá - lekári uzdraveniu jej syna dávajú len malú nádej. Obvinenému šoférovi (25) hrozí väzenie na päť rokov.

Mama Róberta z Jelky (okres G alanta) neskrýva zlosť nad činom vodiča, ktorý posledný septembrový piatok za volantom renaultu zrazil na zastávke štyro ch štude ntov. Najhoršie zo všetkých je na tom jej syn. „Keď toho šoféra stretnem, nech si ma neželá! Dokaličil mi zdravého chlapca!“ povedala pre Nový Čas.

Lekári zistili, že jej syn má poškodený mozog. Dávajú mu len malú nádej, že sa úplne uzdraví. Ča ká ho aj operácia nohy, v ktorej má skrutky. Mama pomáha synovi v liečebnom ústave zotaviť sa zo zranení. „Sama sa starám o dve deti, mladšia dcérka je teraz u babky. Bojím sa, že prídem o zamestnanie,“ dodala nešťastná žena.

Za volantom renaultu, ktorého ručička tachometra po náraze ukazovala 150 km/ h, sedel Bratislavčan Jakub G. (25), syn rozhlasového režiséra. „Polícia pokračuje vo vyšetrovaní nehody. Vodič je obvinený z ublíženia na zdraví a v prípade dokázania viny mu hrozí päťročný trest,“ povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Alena Toševová.

AKO SÚ NA TOM OSTATNÍ?

Ani jeden z ostatných troch zranených mladíkov ešte nie je zdravotne v poriadku. Jozef (16) mal zadrôtovanú sánku a schudol štrnásť kíl. Michal (16) je v liečebni a chodí o barlách. Matúš (16) už síce navštevuje školu, ale má problémy s kolenom a rukou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu