Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovské nešťastie v Taliansku: Slovenský kňaz Jozef (†46) sa utopil v mori

V Taliansku zomrel slovenský kňaz.
V Taliansku zomrel slovenský kňaz. (Zdroj: FB/Saleziáni)

BRATISLAVA - Salezián Jozef Kabina, ktorý naposledy pôsobil v Žiline, sa utopil počas plávania v mori. Zomrel vo veku 46 rokov.

O úmrtí slovenského kňaza Informoval Rastislav Hamráček zo slovenskej provincie saleziánov. „Jozef bol so spolubratmi zo svojej komunity zo Žiliny na púti v San Giovanni Rottondo. Jeho život sa skončil počas plávania v mori v meste Vieste,“ priblížil smutnú udalosť provinciál saleziánov don Jozef Ižold.

„Naša provincia stráca jedného vynikajúceho spolubrata. Jozef a jeho nadšenie o prehlbovanie duchovného života, jeho chuť pre štúdium i jeho nadobudnuté poznatky zo saleziánskej spirituality, ktoré vedel presvedčivo odovzdávať, nám budú chýbať,“ dodal Ižold.

Jozef Kabina sa narodil 2. decembra 1973, do saleziánskeho noviciátu vstúpil v lete 1992 a prvé rehoľné sľuby zložil 14. augusta 1993. Po štúdiách filozofie pôsobil ako saleziánsky asistent v Bratislave-Trnávke, kde sa venoval rozvíjaniu futbalového klubu SDM Domino a zároveň študoval na Univerzite Komenského dejiny.

Teológiu študoval v Bratislave a za kňaza bol vysvätený 12. júna 2004. Jozef Kabina pôsobil v Bratislave-Trnávke, v rokoch 2009 - 2013 bol direktorom saleziánskej komunity v Bratislave-Miletičovej, potom pôsobil v Žiline v komunite mladých saleziánov – študentov filozofie, odkiaľ odišiel do Ríma na štúdiá saleziánskej spirituality, na Pápežskej saleziánskej univerzite. Po návrate pôsobil v Žiline v komunite mladých saleziánov – študentov filozofie a jeden rok strávil aj v komunite v Poprade. Informácie o pohrebe budú zverejnené neskôr.

Viac o téme: úmrtieKňazFarárTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu