Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Stav pracovníka, ktorého zasypala zemina, je už stabilizovaný

ĽUBELA – Zdravotný stav 55-ročného Jána Jambricha, ktorého ako jedného z dvoch pracovníkov počas Sviatku všetkých svätých pri výkopových prácach v obci Ľubela pri Liptovskom Mikuláši zasypala zemina, je už stabilizovaný.

Pre agentúru SITA to dnes uviedla Marta Španková, riaditeľka Nemocnice s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši, v ktorej je s vážnymi poraneniami hospitalizovaný.

Pri prácach na zbernom kanáli v obci, ktorý ohrozovala havarijná situácia, zavalila zemina jedného pracovníka do pol pása, druhého až po krk, uviedol dnes operačný dôstojník z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši Marián Moravčík. Presná príčina vzniknutej udalosti zatiaľ podľa neho nie je známa. Okrem Jána Jambricha zavalilo aj 55-ročného Miroslava Nahálku, ktorý podľa starostu obce Milana Kubína vyviazol bez zranení.

„Celú udalosť považujeme za nešťastnú a zasiahla obec o to viac, že sa udiala počas Sviatku všetkých svätých, keď väčšina občanov bola práve na hroboch,“ uviedol Kubík.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu