Piatok7. jún 2024, meniny má Róbert, zajtra Medard

Rodičia smútia: Z Miška bude anjelik...

Lekári Miškovi nevedia pomôcť. Zobraziť galériu (4)
Lekári Miškovi nevedia pomôcť.

BRATISLAVA - Stav oddeleného siamského chlapčeka Miška Müllera je mimoriadne kritický. Črievko mu nepracuje a robia sa mu na ňom dierky. Čo je však ešte horšie, tieto defekty sa už nedajú operovať. Jeho vyhliadky na prežitie sú teda minimálne. Rodičia sa zmierujú s krutou realitou, že prichádzajú i o svojho druhého syna.

„Pomaly sa začíname zmierovať s tým, že v nebíčku budeme mať nie jedného, ale dvoch anjelikov. Keď sme prišli o Marečka, dúfali sme, že aspoň Miško ostane s nami. Aj keď bol jeho stav vážny a krátke črievko mu lekári museli stále operovať, dúfali sme v šťastný koniec. Pre matku je mimoriadne ťažké prizerať sa, ako jej dieťa odchádza. Ak má teda zomrieť, prosím Boha, aby sa netrápil a odišiel pokojne,“ zveruje sa Marianna, ktorá by si však z nemocnice radšej odniesla zdravého a živého synčeka. Lekári jej však už takúto nádej nedávajú. „K jeho stavu sa stavajú realisticky. Vraj je taký vážny, že už sa chirurgicky nedá riešiť,“ dodáva Marianna.

Ani ona, ani jej najbližší sa ešte nevyrovnali so stratou prvého syna Marka. Neustále sa vracajú na cintorín vo Vyšnom Klátove a zapaľujú sviečky na jeho hrobčeku. Buď otec Milan, alebo babky Helena či Margita. „Mám tu muža, syna i vnúčika. Srdce veľmi smúti, no oči už nevládzu plakať,“ hovorí užialená Margita Müllerová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu