Piatok7. jún 2024, meniny má Róbert, zajtra Medard

Stav Miška sa opäť zhoršil, zlyháva mu zažívací trakt

Miškovi sa skomplikovalo zažívanie.
Miškovi sa skomplikovalo zažívanie.

BRATISLAVA - Klinický stav oddelenej siamskej dvojičky Michala Müllera sa opäť zhoršil. Informovali o tom lekári na internetovej stránke Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.

"V popredí klinického obrazu je zlyhanie zažívacieho traktu podmienené jeho ťažkou vrodenou chybou, ktorú sa nepodarilo ovplyvniť konzervatívne, ani opakovanou chirurgickou liečbou a situácia so zažívacou trubicou sa naďalej komplikuje," uvádzajú lekári a dodávajú, že pokračujú v komplexnej resuscitačnej starostlivosti.

Siamské dvojičky Miško a Marek Müllerovci sa narodili 11. apríla tohto roka. Operácia, pri ktorej ich oddelili, sa začala v piatok 14. septembra a operačný tím ju dovŕšil po 19 hodinách 15. septembra. Zákrok bol nevyhnutný, pretože Marek a Miško začali mať problémy s dýchaním.

Marek devätnásť dní po operácii, 4. októbra, zomrel. Bezprostrednou príčinou jeho smrti bolo zlyhanie pečene, obličiek a mozgu. Marek mal pred operáciou poškodený dýchací systém, vrodenú vývojovú chybu srdca, vrodené vývojové chyby hrudníka a chrbtice, ťažkú vrodenú vývojovú chybu zažívacieho traktu, poškodenie obličiek a pečene.

Miško mal podľa lekárov už od začiatku optimistickejšie vyhliadky. Napriek tomu ho po oddelení museli niekoľkokrát operovať a posledný týždeň sa jeho stav zhoršuje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu