Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Po studenom týždni nás čaká takmer TROPICKÝ víkend: FOTO Má to ale háčik, kde hrozia búrky?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, SHMÚ,)

BRATISLAVA – Už aj Vám lezie chladné a veterné počasie pod kožu? Ak áno, máme pre Vás vynikajúcu správu! Víkendové teploty budú takmer tropické. Zrážky by sa mali vyskytnúť len ojedinele, podľa meteorológov najmä vo východnej časti Slovenska.

Za pásmom zrážok k nám podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (ďalej len SHMÚ) začal prúdiť po severnom okraji brázdy nad karpatskou oblasťou teplejší vzduch.

SHMÚ.
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Prúdenie teplejšieho vzduchu pretrvá aj vo štvrtok a teplota sa väčšinou priblíži hodnotám, ktoré sú primerané ročnej dobe, t. j. 16 až 21 stupňov Celzia. Bude aj menej zrážok, no najväčšia šanca na prehánky a búrky je na východe Slovenska.

SHMÚ.
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Radarová mapa zobrazuje aktuálny úhrn zrážok.

V piatok sa nad západnou Európou bude nachádzať oblasť nízkeho tlaku vzduchu a po jej prednej strane bude prúdiť od juhovýchodu až juhu do našej oblasti teplejší a vlhký vzduch.

SHMÚ
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Bude polooblačno až oblačno, miestami hrozia prehánky, na východe ojedinele aj búrky. Zrána sa ojedinele môže tvoriť hmla. Najnižšia nočná teplota klesne na 9 až 4, na Zemplíne bude do 11 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 23 stupňov, na juhovýchode bude ojedinele teplejšie. Pofukovať bude slabý, cez deň v západnej polovici územia južný vietor rýchlosťou do 20 km/h, no pri búrkach prechodne zosilnie.

V sobotu sa bude v teplom a vlhkom vzduchu nad karpatskou oblasťou nachádzať rovnomerne rozložené pole relatívne nižšieho tlaku.

SHMÚ
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Bude malá, miestami zväčšená oblačnosť. Sem-tam sa vyskytnú prehánky alebo búrky. Zrána sa ojedinele môže tvoriť hmla. Meteorológovia predpovedajú teplo. Najnižšia nočná teplota klesne na 11 až 6 stupňov, v údoliach ojedinele chladnejšie. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 21 až 26 stupňov. V noci bude fúkať slabý, cez deň juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou do 20 km/h, pri búrkach prechodne zosilnie.

V nedeľu sa v teplom a vlhkom vzduchu nad Nemeckom a Alpami prehĺbi tlaková níž.

SHMÚ
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Bude polooblačno až oblačno. Miestami sa vyskytnú prehánky či búrky. Taktiež bude teplo. Najnižšia nočná teplota klesne na 13 až 7 stupňov, v údoliach bude ojedinele chladnejšie. Najvyššia denná teplota dosiahne 21 až 27 stupňov.

Viac o téme: Predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu