Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sexuálny škandál na lyžiarskom: FOTO Prešovský učiteľ sexuálne zneužil žiakov, súd ho prepustil

Učiteľ mal sexuálne obťažovať žiakov na lyžiarskom výcviku. Zobraziť galériu (4)
Učiteľ mal sexuálne obťažovať žiakov na lyžiarskom výcviku. (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk/Noviny.sk,)

KOŠICE – Kým sa šestnásť žiakov z jednej z prešovských základných škôl spamätávalo zo sexuálnych zverstiev, ktoré na nich napáchal ich 38-ročný učiteľ telesnej výchovy a informatiky, pedagóg Michal čakal v cele na súd. Hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach informovala, že muž bol z väzby, v ktorej bol od 26. januára, prepustený.

Škandalózny prípad sa odohral na konci tohtoročného januára na lyžiarskom výcviku jednej z prešovských škôl, v penzióne v obci Hnilčík. Michal, vraj jeden z najobľúbenejších učiteľov, sa tam mal večer opiť. Postupne začal navštevovať izby svojich zverencov. Sexuálne mal zneužiť až 16 chlapcov vo veku asi 12 rokov. Pred žiakmi masturboval a obchytkával ich na intímnych miestach. Otrasný prípad sa prevalil ráno, keď to školáci oznámili ostatným učiteľom a telefonicky svojim rodičom. Privolaní policajti Michala zatkli. V jednej z izieb zaistili aj biologické stopy.

„Súd akceptoval náš návrh v celom rozsahu a vzal obvineného do väzby. Obvinený podal voči rozhodnutiu súdu sťažnosť,“ povedal ešte v januári hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. Prokurátor vtedy ako dôvody väzby uviedol obavu z ovplyvňovania svedkov a obavu z možného úteku obvineného. No ako v stredu informovala televízia JOJ, učiteľa sudca z väzby prepustil.

Prešovský učiteľ sexuálne zneužil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)


Čítajte aj: FOTO Michal (38) na lyžiarskom sexuálne zneužil svojich žiakov, spišskonovoveský súd dnes rozhodol 


„Súd akceptoval žiadosť obvineného o prepustenie z väzby z dôvodu, že zo školy, na ktorej pôsobil, ho prepustili. Neexistuje obava z ovplyvňovania svedkov,“ vyjadrila sa hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach. Polícia k prípadu oficiálne stanovisko nevydala.

Na snímke učiteľ Michal, ako prichádza na košický súd.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke učiteľ Michal, ako prichádza na košický súd.  (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

Podľa riaditeľa školy bol Michal s doktorandským titulom spomedzi učiteľov veľmi obľúbený. Jeho konanie si nedokáže vysvetliť, lebo doteraz s ním nemali nijaké problémy. „Je to skúsený pedagóg, ktorý pracuje niekoľko rokov a má za sebou niekoľko desiatok kurzov, takže neviem, čo sa stalo,“ reagoval riaditeľ školy Jaroslav Bizub.

Viac o téme: UčiteľŽiaciZneužívanieLyžiarsky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu