Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nové možnosti na cudzineckej polícii: Žiadatelia sa môžu prihlásiť dopredu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

BRATISLAVA - Žiadatelia o udelenie alebo predĺženie pobytu na území SR sa na pracoviskách cudzineckej polície po novom môžu objednať na konkrétny termín. Ako ďalej vo videu na sociálnej sieti uviedla zástupkyňa riaditeľa Úradu hraničnej a cudzineckej polície Martina Matuškovičová, cieľom je vyhnúť sa dlhým radom na oddeleniach.

"Na stránke ministerstva vnútra sa v sekcii Cudzinci nachádza formulár Objednávanie osôb, kde je možnosť objednať sa na konkrétne úkony v súvislosti so žiadosťami o udeľovanie rôznych druhov pobytov, respektíve ich obnovenie," uviedla Matuškovičová. Po vyplnení konkrétnej požiadavky bude podľa nej klientom zaslaný potvrdzujúci e-mail s konkrétnym termínom, na ktorý sa je potrebné dostaviť na príslušné oddelenie cudzineckej polície.

Polícia zároveň upozorňuje, že je potrebné sledovať dátum vypršania udelených pobytov, aby sa predišlo situáciám, že žiadosť o ich prípadné obnovenie nebude prijatá. "Objednať sa možno maximálne mesiac vopred," povedala Matuškovičová. Ak niekomu nebol udelený termín z kapacitných dôvodov, prípadne pridelený termín niekomu nebude vyhovovať, zostáva možnosť prísť na oddelenie bez objednania. Objednaní klienti však budú uprednostnení. Viac informácií sa záujemcovia dozvedia na internetovej stránke www.minv.sk .

Nápor klientov na úradoch cudzineckej polície predstavuje dlhodobý problém. V minulosti médiá dokonca informovali o neformálnych poradovníkoch, do ktorých sa cudzinci zapisovali a museli dodržiavať ich poradie.

 

 

Viac o téme: PobytCudzinecká políciaŽiadatelia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu