Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PREDPOVEĎ POČASIA: Vráti sa na Slovensko opäť jar? Bude dôvod na radosť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Studený front, ktorý posledné dni zasiahol Slovensko, urobil škrt cez rozpočet mnohým, ktorí sa už vytešovali z teplého jarného počasia. Určite vás ale poteší, že by to nemalo mať dlhé trvanie a postupne sa bude opäť otepľovať.

PONDELOK

V noci bude polojasno až oblačno, postupne od severovýchodu ďalšie zmenšovanie oblačnosti. Nadránom ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 5 až 0, v Žilinskom kraji, na Spiši a na Horehroní väčšinou okolo -2 st. Aj v nížinách ojedinele slabý prízemný mráz. Slabý, na východe a na juhu stredného Slovenska prevažne severovýchodný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), tu v nárazoch ojedinele okolo 12 m/s (45 km/h). Cez deň jasno až polojasno. Zrána ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota 12 až 17, na Kysuciach, Orave, pod Tatrami a na Horehroní okolo 10 st.
Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 0 st. Slabý, na strednom Považí a na východe prevažne severovýchodný 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), tu v nárazoch ojedinele okolo 13 m/s (45 km/h).

UTOROK

Cez deň postúpi od východu do našej oblasti nevýrazný teplý front. Jasno až polooblačno, ráno ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Vo východnej polovici územia cez deň postupne pribúdanie oblačnosti a ojedinele slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota 1 až -4, v údoliach miestami, najmä v severnej polovici Slovenska, -5 až -8 st. Nadránom aj v nížinách prízemný mráz. Najvyššia denná teplota 13 až 18, na Orave a pod Tatrami okolo 11 st. Slabý premenlivý, na východe a na severe cez deň severovýchodný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h).

STREDA

Od severu k nám bude zasahovať okraj tlakovej výše. Zároveň bude cez našu oblasť smerom na západ postupovať nevýrazný teplý front, ktorý sa bude rozpadať. Prevažne polooblačno. V noci vo východnej polovici územia oblačno až zamračené. Vo východnej polovici územia miestami dážď alebo mrholenie, od stredných polôh sneženie. Cez deň zrážky len ojedinele. Najnižšia nočná teplota 2 až -3, na východe územia a na juhu stredného Slovenska väčšinou 6 až 2 st. a nadránom aj v nížinách ojedinele, najmä na západe, prízemný mráz. Najvyššia denná teplota 15 až 20, na Orave a pod Tatrami okolo 13 st. Slabý, na strednom a východnom Slovensku prevažne severovýchodný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele do 15 m/s (55 km/h).

ŠTVRTOK

Jasno až polojasno. V noci a ráno ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 6 až 1, v údoliach miestami okolo -1 st. a nadránom ojedinele aj v nížinách prízemný mráz. Najvyššia denná teplota 17 až 21, na severe miestami okolo 15 st.

PIATOK

Malá, miestami aj zväčšená oblačnosť. Zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 6 až 1, v údoliach miestami okolo -1 st. Najvyššia denná teplota 17 až 22, na severe miestami okolo 15 st. 

PREDPOVEĎ POČASIA: Vráti sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Výstraha pred prízemným mrazom

SHMÚ zároveň vydal výstrahu prvého stupňa pred prízemným mrazom v noci, ktorá platí v pondelok pre takmer celé územie Slovenska s výnimkou niektorých okresov na juhozápade a východe Slovenska, a v utorok na celom Slovensku. 

Viac o téme: JarPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu