Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slováci, držte si klobúky: Na týchto miestach platí výstraha pred silným vetrom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA - Pre západné a severné Slovensko platí výstraha pred vetrom. Na západe platí výstraha prvého stupňa do 20:00, výstraha pred vetrom na horách platí do polnoci. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej internetovej stránke. Výstraha pre niektoré okresy na západnom Slovensku platí aj na stredu.

Slovenský hydrometeorologický ústav zároveň upozorňuje, že daný stupeň znamená, že miestami sa očakáva výskyt vetra, ktorý môže dosahovať rýchlosť 45 až 55 km/h a krátkodobo v nárazoch 65 až 85 km/h.

Výstrahy pred vetrom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

"Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozornil SHMÚ. Na horách dnes môže vietor dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 km/h.

Výstrahy pred vetrom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Na cestách si dávajte obrovský pozor

Polícia upozorňuje vodičov v Trnavskom kraji, aby zvýšili na cestách opatrnosť. Dôvodom je silný vietor. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

V okrese Dunajská Streda boli na ceste v dôsledku vetra popadané konáre zo stromov. "V okrese Skalica evidujeme dve udalosti v cestnej premávke, ku ktorým došlo v dôsledku silného vetra. Ide o prevrátený kamión s prívesom a osobné auto mimo cesty," doplnila krajská hovorkyňa.

Viac o téme: PočasieVietorSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu