Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nehody spôsobili meškanie spojov

Suzuki skončilo na boku a zatarasilo električkovú trať. Zobraziť galériu (2)
Suzuki skončilo na boku a zatarasilo električkovú trať.

KOŠICE/HUTNÍKY - Nebezpečné havárie! Na železničnom priecestí v Hutníkoch vletelo v utorok podvečer pod nákladný vlak auto zn. Alfa Romeo.

O niekoľko hodín zatarasilo havarované Suzuki električkovú trať na Štúrovej ulici v Košiciach. Následkom týchto nehôd výrazne meškali vlaky i električky. Napriek zapnutej svetelnej a zvukovej signalizácii vošiel šofér z Jabloňova nad Turňou na Alfe Romeo na priecestie pri Hutníkoch neďaleko Košíc práve keď prichádzal nákladný vlak. „Rušňovodič použil výstražné zvukové znamenie, ako aj rýchlobrzdu, no zrážke nezabránil,“ uviedol hovorca Železničnej polície Jozef Búranský. Pri nehode došlo k poškodeniu rušňa a kompletnému zdemolovaniu auta. Vodič z auta dokázal sám vystúpiť, no previezli ho do Nemocnice v Šaci. Vlaky pre nehodu meškali až 104 minút.

Na križovatke ulíc Štúrovej a Rastislavovej došlo po 22. hodine k zrážke Suzuki a Forda, ktorý išiel po hlavnej ceste. V úplne novom Suzuki sedel Marián (35). „Nezastavil pri značke Stoj, daj prednosť v jazde! a vošiel do križovatky,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Havarované Suzuki zatarasilo koľajovú trať, čo spôsobilo polhodinové meškanie električiek. Alkohol u vodičov nezistili. Ani jeden z nich sa nezranil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu