Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Na Hviezdoslavovom námestí sa začnú 23. novembra Vianočné trhy

BRATISLAVA - Na Hviezdoslavovom námestí v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto sa 23. novembra začnú tradičné Vianočné trhy, potrvajú až do 23. decembra.

Ako agentúru SITA ďalej informovala staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová, na promenáde vyrastie 25 stánkov, čo je len polovica z prihlásených uchádzačov. "Pri výbere predajcov sme sa zamerali na to, aby tovar, ktorý ponúkajú, bol čo najpestrejší," spresnila. Pred historickou budovou Slovenského národného divadla postavia vianočný strom - striebornú jedľu, ktorá bude mať podľa Kopřivovej bezmála 20 metrov. Po prvýkrát v histórii týchto trhov bude pod ňou drevený betlehem, kde najvyššia socha bude merať 190 centimetrov. Vianočné trhy budú otvorené denne od 10:00, stánky s občerstvením do 22:00 a remeselnícke stánky do 20.00 hod.

Občerstvenie ponúknu predajcovia návštevníkom v deviatich stánkoch. Nebude v nich chýbať cigánska pečienka, lokše, pečené klobásy, kapustnica, medovina či varené víno. Remeselníci z celého Slovenska ponúknu okrem typicky vianočného tovaru, ako sú napríklad medovníky, plnené zdobené vianočné oblátky, pečivo, ľanové vianočné prestierania, sviečky, adventné vence, betlehemy a svietniky, aj predmety vhodné ako darčeky pod stromček.

Takými sú napríklad dekoratívna a úžitková keramika, šperky z kameňa, živice a drôtu, cínové a vitrážové šperky, cínoví vojačikovia, drevené hračky, výrobky zo skla, syrové špeciality v darčekovom balení a mnohé ďalšie. Počas piatkov a víkendových dní rozšíri túto ponuku o svoje produkty ešte ďalších desať remeselníkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu