Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Andrea (25) a Jozef (27): Žijeme so skrutkami v tele!

Andrea a Jozef sú síce navonok veselí, ale za ich úsmevom sa skrýva veľa bolesti. Zobraziť galériu (2)
Andrea a Jozef sú síce navonok veselí, ale za ich úsmevom sa skrýva veľa bolesti.

LEVICE - Na kolotoče nás už nikto nedostane! Svorne to tvrdia zaľúbenci Andrea Klačková (25) a Jozef Pojar (27), s ktorými sa pred dvomi rokmi zrútila kabínka centrifúgy na Levickom jarmoku. Pád prežili, ale ich zdravie je natrvalo podlomené. Včera sa začal ďalší jarmok, a aby sa nešťastie spred dvoch rokov nezopakovalo, technický stav kolotočov si vzal na mušku Inšpektorát práce (IP) v Nitre.

„Po dramatickej udalosti sme opatrnejší. Prísne kontrolujeme technický stav kolotočov a certifikáty na ich prevádzku,“ povedal hlavný inšpektor IP v Nitre Martin Barbarič. Prevádzkovateľovi kolotoča môžu za porušenie predpisov nasoliť mastnú pokutu alebo vyradiť stroj z prevádzky. „Ak majú ľudia pocit, že bezpečnosť kolotoča nie je dokonalá, nech nám zavolajú a toto podozrenie budeme okamžite riešiť,“ dodal Barbarič. Samotné mesto nemá páky na zaručenie bezpečnosti kolotočov.

„Tá je v rukách inšpektorov, my môžeme iba skontrolovať oprávnenie na podnikanie a prevádzku,“ hovorí viceprimátorka Levíc Beáta Vrábelová. Atrakcie na Levickom jarmoku má dnes na starosti iný prevádzkovateľ ako v čase tragédie. Pád kabínky, ktorá sa zrútila s Andreou a Jozefom, zavinila podľa vyšetrovania výrobná chyba. Prevádzkovateľa kolotoča potrestali 50-tisícovou pokutou. Andrei a Jozefovi pád znepríjemnil život - chrbticu im budú nastálo spevňovať kovové skrutky.

Pohybujú sa s ťažkosťami. „Obaja mávame neznesiteľné bolesti,“ hovorí Andrea, učiteľka telocviku, ktorá však po úraze nemôže učiť telesnú výchovu. Zaľúbený párik nešťastie síce nerozdelilo, na kolotoč však už nikdy nesadnú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu