Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Niekto v Šali stále nevie, kam patrí stavebný odpad: Ťažký kus betónu takmer zabil smetiarov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠAĽA - Pri vyprázdňovaní polopodzemných kontajnerov v šalianskej mestskej časti Veča takmer došlo k tragédii. Do viac ako šesťtisíclitrového vreca z odolnej tkaniny niekto nahádzal toľko stavebného odpadu, že sa pri vyprázdňovaní roztrhlo. Ťažký kus betónu pritom takmer zranil smetiarov.

Podľa slov Eriky Kollerovej z mestského úradu veľkoobjemové polpodzemné kontajnery majú menší otvor ako klasické nádoby na odpad. "Aj napriek tomu doň dokázali vynaliezaví občania vyhodiť také množstvo stavebných sutín, že smetiari vyviezli o dva tony odpadu viac ako bežne. Nielenže sa pri tom poškodilo vrece iba nedávno osadeného kontajnera, ale pri jeho vyprázdňovaní betón takmer zasiahol obsluhu smetiarskeho auta," uviedla Kollerová.

Ako pripomenula, vrecia v polopodzemných kontajneroch sú určené na rôzne druhy odpadu a znesú aj veľkú záťaž. "Určite ale nie sú určené na stavebný odpad. Obyvatelia ho musia vyviesť a odovzdať v zbernom dvore. K stojiskám nepatrí ani veľkorozmerný odpad, ktorý je tiež možno odovzdať v zbernom dvore," dodala Kollerová.

Viac o téme: KontajnerStavebný odpadSmetiarŠaľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu