Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Parádna PREDPOVEĎ počasia: Na Slovensko prichádza jar, pozrite na tú teplotu vo štvrtok!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Nadvláda zimy prichádza o svoju moc. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu nás budúci týždeň čaká prílev teplého vzduchu, vďaka ktorému by mohla najvyššia denná teplota vo štvrtok vystúpiť až na 17 stupňov Celzia. Netreba však zabúdať na to, že noci budú pravdepodobne stále mrazivé.

Počasie uštedrilo Slovákom poriadne ľadovú facku: TU namerali takmer -25 stupňov

V pondelok má byť polojasno, miestami až oblačno. Ojedinele sa objaví hmla alebo bude zamračené s nízkou oblačnosťou. Najvyššia denná teplota vystúpi na 8 až 13, na Orave, krajnom severovýchode a pri dlhšie trvajúcej hmle alebo nízkej oblačnosti na 3 až 8 stupňov. Fúkať má slabý, na západe a severe miestami západný až severozápadný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h.

V utorok postúpi od severu do karpatskej oblasti studený front, ktorý čiastočne ovplyvní počasie aj na Slovensku. Bude prevažne veľká, neskôr miestami aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele sa cez deň vyskytnú prehánky alebo slabý dážď, na horách sneženie. Najnižšia nočná teplota klesne na 1 až -4, na juhozápade miestami na okolo 3 stupne. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 10 až 15, na severe väčšinou na 5 až 10 stupňov. Pripraviť sa treba aj na poriadny vetrisko.

SHMÚ vydal na utorok výstrahy pred vetrom

Parádna PREDPOVEĎ počasia: Na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

V stredu bude cez Poľsko postupovať ďalej na juhovýchod teplý front, ktorý svojím okrajom ovplyvní počasie aj u nás. Má byť polojasno až oblačno, výnimočne sa môžu pridať aj slabé zrážky, no neskôr by malo dochádzať k zmenšovaniu oblačnosti. Najnižšia nočná teplota spadne na 4 až -1, v údoliach ojedinele na okolo -3 stupne. Najvyššia denná teplota dosiahne 9 až 14, na Orave, Liptove a severovýchode miestami okolo 7 stupňov.

Vo štvrtok má do našej oblasti prúdiť teplý vzduch od severozápadu, čo sa podpíše na malej, miestami prechodne zväčšenej oblačnosti. Ojedinele sa môže vytvoriť aj hmla alebo nízka oblačnosť. Teplomer v noci ukáže najmenej 3 až -3 stupne, cez deň najviac 12 až 17, na Zemplíne a pri hmle a nízkej oblačnosti aj inde 7 až 12 stupňov.

Parádna PREDPOVEĎ počasia: Na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Počasie sa opäť zmení v piatok, kedy postúpi od severozápadu do strednej Európy studený front. Bude prevažne veľká, spočiatku miestami zmenšená oblačnosť, z ktorej postupne zaprší alebo sa vyskytnú dažďové, od stredných polôh snehové prehánky. Najnižšia nočná teplota klesne na 6 až 0 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 8 až 13, v severnej polovici na 3 až 8 stupňov.

Za studeným frontom k nám bude v sobotu prúdiť chladnejší a vlhký vzduch od severozápadu. Má byť premenlivá, prevažne veľká oblačnosť a miestami - najmä na severe sa objavia prehánky alebo dážď, od stredných polôh sneženie. Najnižšia nočná teplota spadne na 4 až -2 stupne. Najvyššia denná teplota dosiahne 7 až 12, na severe miestami 2 až 7 stupňov.

Viac o téme: TeploPredpoveďSHMÚPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu