Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Na Slovensko sa opäť valí silný vietor: Tieto územia potrápi najviac

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Prevažnú časť územia Slovenska s výnimkou niektorých okresov na východe môže počas nastávajúcej noci a nedele (10. 3.) potrápiť silný vietor. Na svojej webovej stránke o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahy.

Najsilnejší vietor meteorológovia očakávajú na severe krajiny v pásme nad hranicou lesa. Vo viacerých okresoch Žilinského a Banskobystrického kraja, ako aj v okrese Poprad môže v nárazoch rýchlosť vetra miestami dosiahnuť 135 až 160 kilometrov za hodinu. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a danej oblasti nadpriemerná a predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo," uvádza SHMÚ, ktorý pre tieto lokality vydal výstrahu druhého stupňa so začiatkom o polnoci. 

Slovensko potrápi vietor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstrahu druhého stupňa pred vetrom vyhlásili meteorológovia aj pre časti Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja, kde môže rýchlosť vetra v nárazoch dosiahnuť 85 až 90 kilometrov za hodinu. Platnosť výstrahy je od polnoci do nedele 9.00 h. Pre zvyšné časti územia Slovenska platí výstraha prvého stupňa.

Slovensko potrápi vietor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasieVietorSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu