Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ošiaľ v 21. storočí: FOTO Do obchodného centra v Bratislave sa vrátil socializmus, rad ako na banány

Na banány sa už dnes nestojí, ale... Zobraziť galériu (2)
Na banány sa už dnes nestojí, ale... (Zdroj: thinkstock.com, FB/Nekŕmte nás odpadom)

BRATISLAVA - Kedysi sa stáli pred obchodmi rady na banány, mäso, toaletný papier či krúžky na záclony. Tieto časy sú snáď už nenávratne preč. Dnešná doba však so sebou priniesla iné lukratívne artikle, kvôli ktorým sú ľudia ochotní aj v 21. storočí správať sa ako za socializmu. Kto neverí, nech si pozrie fotografie, ktoré vznikli v jednom z bratislavských obchodných centier a objavili sa na sociálnej sieti.

Vaše tipy

Otvorenie novej predajnej známej technologickej značky vyvolalo v piatok doslova nákupný ošiaľ. Ľudia boli ochotní odstáť si celkom slušný rad, ktorý sa tiahol desiatky metrov, aby sa dostali dnu. Pravdepodobne ich zaujala lákavá ponuka, ktorá sľubovala v tento deň výnimočné zľavy. Pritiahnuť ich mohol aj prísľub kávy zadarmo či losovania rôznych cien.

Ošiaľ v 21. storočí:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Nekŕmte nás odpadom)

Hoci niektorí internetoví užívatelia na sociálnej sieti na tom nevidia nič divné, iní si zo situácie robia srandu a prirovnávajú ju k časom socializmu, kedy si Slováci v radoch odstáli nejeden deň. Dôvody však sú diametrálne odlišné. Kým kedysi išlo o nedostatkový tovar, teraz za tým bolo skôr získanie vysnenej technologickej vychytávky za prijateľnejšiu cenu.

"Každý nech si kúpi to, na čo má a čo chce, nikto nikoho nenúti stáť v tej rade, alebo niečo kupovať," okomentoval situáciu Dominik. "To je slabý odvar proti tomu, čo býva v USA na výpredajoch," napísal Ján. Janka sa však na to pozrela z trochu inej perspektívy. "Keby takto ľudia stáli v rade v pomoci druhým ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú..., ale vtedy sa všetci tvária, že nemajú," skonštatovala.

Viac o téme: RadPredajňaNákupSocializmusBanányZľavy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu