Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vodiči, pozor na zľadovatený sneh: Riziko hrozí najmä na strede a východe Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných komunikácií, horských priechodov a ciest na Slovensku sú momentálne zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, miestami je na ňom čerstvý kašovitý až utlačený sneh. Vodiči by si mali miestami dávať pozor na zľadovatený sneh. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Na zľadovatený sneh upozorňujú cestári na horských priechodoch Zbojská a Huty, na cestách I/67 odb. Dedinky - Ostrá Skala, II/533 Gemerská Polomka - sedlo Súľová, II/535 Dobšiná - Palcmanská Maša. Taktiež aj na cestách II/537 Liptovský Hrádok - Podbanské - Tatranská Polianka, II/542 Spišská Belá - Spišská Stará Ves, II/543 Hniezdne - Červený Kláštor - Lysá nad Dunajcom, II/558 Stakčín - Ulič a II/584 Pavčina Lehota - Jasná.

Zľadovatený sneh sa vyskytuje aj na cestách nižších tried v okolí Makova, Starej Ľubovne, Haligoviec, Liptovského Hrádku, Malého Lipníka, Pustého Poľa, Stakčína, Turčianskych Teplíc, Belej, Medzilaboriec, Dobšinej, Hnúšte, Levoče, Liptovského Mikuláša, Nového Mesta nad Váhom, Rajca a Martina.

Snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 tony sú potrebné na ceste II/558 Stakčín - Ulič, na cestách III. triedy v okolí Stakčína a pre všetku dopravu na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá. Celú zimnú sezónu je uzavretý horský priechod Fačkov (úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom) pre vozidlá nad desať metrov, horský priechod Veľké Pole (cesta II/512 Oslany - Cerová), horský priechod Šútovce (cesta III/1774) a horský priechod Skýcov (II/511) pre vozidlá nad 3,5 tony.

V zime sú neudržiavané cesty II/549 v úseku Úhorná - Úhornianske sedlo - Krásnohorské podhradie, III/3227 v úseku Hrabušická Píla - Stratená (križovatka ciest I/67 a III/3227) a Herlianske Sedlo (II/576).

Viac o téme: SnehRiziko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu