Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Rozsudok nad Becharom sa vzďaľuje, ostáva v Česku

Tarek Bechara
Tarek Bechara

BRATISLAVA - Podnikateľa Tareka Becharu, ktorý je v Česku podozrivý z únosu a smrti otca miestneho miliardára Radovana Krejčířa Lamberta, zrejme v blízkej budúcnosti nečaká rozsudok v inom prípade na Slovensku.

Tento slovenský občan libanonského pôvodu dnes neprišiel do Bratislavy pred súd. Nie je ani jasné, či vôbec môže vycestovať z Česka. Bechara sa pred Okresným súdom Bratislava II zodpovedá z asi dvojmiliónového úverového podvodu na slovenskom obchodníkovi so zbraňami Petina International. Práve táto kauza vyše pol roka bránila Becharovmu vydaniu do Česka. Slovenská justícia neskôr s jeho prevozom súhlasila napriek tomu, že v prípade podvodu ešte súd verdikt nevydal.

Podľa bratislavskej sudkyne sa Bechara z dnešného pojednávania ospravedlnil s tým, že sa musí pripravovať na súd v Česku, nový termín pojednávania preto určila na 12. decembra. Či však Bechara na súd príde, si sudkyňa odhadnúť netrúfla. Jeho doterajší advokát Milan Menyhart sa k prípadu vyjadrovať nechcel. Bechara podľa sudkyne vyhlásil, že si chce na Slovensku zvoliť nového obhajcu.

Kontroverzného podnikateľa zadržali na Slovensku koncom minulého roka. Slovensko ho v júni vydalo do Česka, kde ho neskôr prepustili z väzby. Bechara patril podľa českej polície do skupiny ľudí, ktorí v roku 2002 uniesli Krejčířovho otca. Údajne ho žiadali o spletenie dlhov jeho syna, no pri únose vraj zomrel.

Becharov pobyt na slobode české štátne zastupiteľstvo podľa skorších informácií okrem iného podmienilo tým, že nevycestuje z republiky. Bratislavská sudkyňa však dnes naznačovala opak. "Do telefónu mi povedal, že by klamal, ak by hovoril, že nemôže vycestovať," povedala ČTK s tým, že Bechara trvá na tom, aby sa pojednávania v Bratislave osobne zúčastňoval.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu