Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Becharu nemôžu vydať do Česka

Podnikateľ Tarek Bechara
Podnikateľ Tarek Bechara

BRATISLAVA - Podnikateľa Tareka Becharu nemôže slovenská polícia ani vyše pol roka od jeho zatknutia vydať do Česka, kde je trestne stíhaný za únos a smrť otca českého miliardára Radovana Krejčířa.

Krajský súd v Bratislave totiž už skôr podmienil jeho vydanie právoplatným ukončením prípadu údajného podvodu, ktorého sa Bechara dopustil podľa obžaloby na Slovensku. Okresný súd Bratislava II však ani dnes nemohol vyniesť rozsudok, keďže Bechara odmietol súdom určeného advokáta.

Becharu v prípade podvodu, ktorý mal spáchať na slovenskom obchodníkovi so zbraňami Petina International, už zastupovali dvaja advokáti. Podnikateľovi za údajný úverový podvod hrozí podmienečné väzenie. Prvému advokátovi vypovedal plnú moc, druhý ho zas odmietol zastupovať sám. Obžalovaný dnes nesúhlasil so súdom určeným obhajcom s tým, že si chce vybrať vlastného advokáta. Pojednávanie súd odročil na 13. júna.

Slovenský občan libanonského pôvodu Bechara patrí podľa českej polície do skupiny ľudí, ktorá v roku 2002 uniesla Krejčířovho otca Lamberta. Mali od neho žiadať splatenie dlhov jeho syna, pri únose však údajne zomrel.

Podnikateľa už v prípade údajného únosu prišli na Slovensku vypočuť aj českí vyšetrovatelia. Bechara všetky obvinenia odmietol a jedného vyšetrovateľa dokonca vraj obvinil z úplatkárstva. Český denník Právo napísal, že trestné stíhanie si mal podľa Becharu objednať Radovan Krejčíř, keďže Bechara má proti nemu svedčiť v inom prípade.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu