Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Becharu, stíhaného v prípade Krejčířa staršieho, vydali do ČR

Tarek Bechara
Tarek Bechara

BRATISLAVA - Slovenská justícia vydala do Česka podnikateľa Tareka Becharu, ktorý je u západných susedov trestne stíhaný za únos a smrť otca českého miliardára Radovana Krejčířa.

Rozhodol o tom bratislavský krajský súd na základe eurozatykača, ktorý vydal súd v Českých Budejoviciach. ČTK to povedal hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Doposiaľ sa malo zato, že Becharov prípad viazol na procese na jednom z bratislavských okresných súdov, pred ktorým podnikateľ libanonského pôvodu čelil obžalobe z podvodu. Pojednávanie musel súd niekoľkokrát odročiť pre Becharove námietky.

Slovenský občan Bechara patrí podľa českej polície do skupiny ľudí, ktorá v roku 2002 uniesla Krejčířovho otca Lamberta. Mali od neho žiadať splatenie dlhov jeho syna, pri únose však údajne zomrel. Bechara všetky obvinenia odmietol.

Radovan Krejčíř je v Česku stíhaný pre množstvo majetkových trestných činov a pre údajnú prípravu vraždy. Na českú žiadosť bol v apríli zadržaný v Juhoafrickej republike. Tamojší súd v súčasnosti rozhoduje o jeho možnom prepustení alebo vydaní do Česka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu