Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Polícia si pripravila pre vodičov vianočný darček: Bude rozdávať netradičných žolíkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Policajti budú rozdávať netradičných žolíkov ako odmenu pre slušných vodičov. V čase od 20. do 27. decembra si vyberú šoférov, ktorí jazdia podľa predpisov a tých čaká odmena. V prípade dopravného prešľapu nedostanú pokutu.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, policajti na žolíka napíšu evidenčné číslo vozidla tohto vodiča a keďže ani slušní vodiči nie sú neomylní a občas sa im pritrafí menší prehrešok, budú ho môcť použiť v prípade, ak spáchajú priestupok, za ktorý môžu podľa zákona o cestnej premávke dostať nielen finančnú pokutu, ale aj napomenutie. V prípade použitia žolíka tak budú napomenutí a pokute sa vyhnú. Jeho platnosť je do konca kalendárneho roka 2018.

Špeciálnu akciu pripravilo Prezídium Policajného zboru v spolupráci so všetkými ôsmimi krajskými riaditeľstvami. Ako dodala Baloghová, ide o pilotný projekt zameraný na takýto spôsob odmeňovania slušných vodičov. Polícia preto nevylučuje, že ak prinesie pozitívne výsledky, akciu zopakujú. Počas 11 mesiacov tohto roka zaevidovali policajti na cestách 12 634 nehôd, pri ktorých zahynulo 208 ľudí.

Viac o téme: PokutyVodičiŽolíkPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu