Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Silvestrovská predpoveď počasia: Meteorológ hlási ochladenie, na veľa snehu sa však netešte

Niektoré úrazy, ktoré neskončili tragicky, vás na Silvestra rozosmejú! Zobraziť galériu (2)
Niektoré úrazy, ktoré neskončili tragicky, vás na Silvestra rozosmejú! (Zdroj: thinkstock.com)

SLOVENSKO - Tohtoročná zima sa zatiaľ nepredviedla v plnej kráse. Tí, ktorí si ju napriek tomu chceli medzi sviatkami užiť, zamierili na hory. V nížinách totiž viac než po sánkach ľudia siahali po dáždnikoch. A inak tomu nebude ani koncom roka, a to aj napriek tomu, že hodnoty na teplomeroch oproti Štedrému dňu klesnú.

Ako predpovedá meteorológ a klimatológ Pavel Matejovič, v posledných dňoch roka by mal k nám preniknúť od severu chladnejší vzduch a ochladiť by sa malo aj v nížinách. "No veľa snehu sa v nížinách neočakáva," uviedol. 

Poľadovica a dážď. Aj tak sa zatiaľ v nížinách predviedla tohtoročná zima.
Zobraziť galériu (2)
Poľadovica a dážď. Aj tak sa zatiaľ v nížinách predviedla tohtoročná zima.  (Zdroj: Pixabay/ilustračné foto)

Na otázku, či tento rok zima ešte prinesie viac snehu, než v roku 2017, odborník odpovedal, že to sa v tejto chvíli jednoducho povedať nedá. "Počasie si pravdepodobne zachová premenlivejší charakter," uzavrel. Biele vianočné sviatky si však zatiaľ užívajú Slováci v severnej a východnej časti Slovenska. Zvyšok nášho územia trápili daždové prehánky.

Aké teploty môžeme očakávať podľa SHMÚ?

Piatok

1 až 6 stupňov, na juhu stredného Slovenska a na západe teplomer ukáže 6 až 9 stupňov. Bude oblačno, zamračené a lokálne hmlisto. Od približne 1600 m.n.m. sa vyskytnú snehové zrážky.

Sobota

1 až 6 stupňov. Sobota bude oblačná až zamračená. Miestami najmä v severnej polovici Slovenska očakávajte dážď so snehom alebo sneženie. V nižších polohách zaprší. Vodičov opäť potrápi poľadovica.

Nedeľa 

0 až 6 stupňov. Lokálne hmly a zamračené počasie. V nižších polohách zaprší, vo vyšších by sa mali vyskytnúť snehové prehánky.

Pondelok

Posledný deň v roku prinesie mierne ochladenie. Teploty klesnú pod nulu na -1 až 5 stupňov. Malo by však byť oblačno až zamračené, miestami bude zmenšená oblačnosť. Najmä na severe a východe očakávajte snehové prehánky a sneženie. 

Viac o téme: PočasieKoniec rokaSilvester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu