Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Šéf ÚVO podaroval služobné audi: FOTO Noví majitelia presne vedia, na čo ho využijú

Hlivák daroval svoje služobné Audi. Zobraziť galériu (3)
Hlivák daroval svoje služobné Audi. (Zdroj: ÚVO/TASR - Marko Erd)

BRATISLAVA - Tak tomu sa povie darček. Prebytočné osobné vozidlá Úradu pre verejné obstarávanie sú v rukách nových majiteľov. V piatok si ich prevzali starostovia obcí Čirč, Veľká Franková a Omšenie, ktorí ich využijú na služby pre občanov, predovšetkým seniorov.

Chceme byť príkladom, ako sa má transparentne nakladať aj s takýmto majetkom štátu, uviedol predseda ÚVO Miroslav Hlivák, ktorý podaroval svoje služobné Audi.

Prebytočné osobné vozidlá daroval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ÚVO)
     

Bola vytvorená hodnotiaca komisia zo zástupcov úradu a Združenia miest a obcí Slovenska. Obce získali po jednom vozidle. Hlavnými kritériami súťaže boli sociálne aspekty, verejno-prospešný účel aj vzťah k verejnému obstarávaniu, priblížil šéf ÚVO. „Úrad urobil prvýkrát takúto netradičnú súťaž o prebytočný majetok štátu. Mohli sa prihlásiť obce a vyššie územné celky, spolu sa prihlásilo 14 obcí,“ povedal.

Miroslav Hlivák.
Zobraziť galériu (3)
Miroslav Hlivák.  (Zdroj: TASR - Marko Erd)

Tajomník Rady expertov ZMOS Michal Kaliňák ocenil takúto inšpiratívnu možnosť a poukázal na to, že je mnoho ministerstiev a ústredných orgánov štátnej správy, ktorí by mohli svoje vozidlá takto posunúť samosprávam. Pre niektoré obce môže byť nákup áut finančne náročný, dodal.

Preprava seniorov aj donáška liekov

Starosta Omšenia Alojz Marček povedal, že vozidlo použijú na dopravu seniorov ku lekárovi, na rozvoj stravy a nákupov. Starosta Veľkej Frankovej Pavol Soľava uviedol, že ich malá obec s 350 obyvateľmi si nemôže dovoliť kúpiť auto, a tak sa používajú na obecné účely, napríklad na odvoz k lekárovi, aj súkromné autá. V obci Čirč máme veľa seniorov, najmä vdov a potrebujeme zabezpečiť donášku liekov a stravy, uviedol jej starosta Michal Didik.

Viac o téme: VozidláDarÚVO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu