Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Okresný šéf ĽSNS, ktorého vyšetrovala polícia kvôli extrémizmu, zomrel na dovolenke

Martin Žáčik Zobraziť galériu (2)
Martin Žáčik (Zdroj: TASR)

DONOVALY - Okresného predsedu ĽSNS Martina Žáčika (†45) v Trenčíne našli cez víkend na Donovaloch mŕtveho. Pravdepodobne šlo o infarkt.

Martin Žáčik kandidoval za kotlebovcov na post primátora Trenčína aj poslanca do parlamentu. Bol aj zakladateľom kontroverzného občianskeho združenia Naše Slovensko pomáha. Na príkaz sudcu bola u Žáčika vo februári 2017 vykonaná domová prehliadka, súvisiaca s kauzou extrémizmu v Trenčíne. „Na portáli sociálnej siete s profilom "M. Ž" s údajmi "žije v Trenčíne prejavil sympatie k skupine alebo hnutiam, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smerujú k potláčaniu základných práv a slobôd osôb a to sprístupňovaním extrémistického materiálu svojim priateľom, ako aj iným osobám, kde takto konal zdieľaním obrázkov," informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová vo februári 2017.

Ako extrémistovi sa mu venoval v článku aj známy bloger Ján Benčík. Facebooková stránka Žáčika je v súčastnosti nedostupná. Podľa blogu uvejňoval materiály oslavujúce druhovojnový fašistický slovenský štát, konšpiračné teórie a i. 

propaganda oslavujúca fašistický Slovenský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Počas domovej prehliadky v 2017 údajne skolaboval a bol prevezený do trenčianskej nemocnice. Po návrate z hospitalizácie mal pokračujúce zdravotné problémy. Je pravdepodobné, že zdravotné ťažkosti stáli aj za jeho úmrtím. 

Víkend trávil v hoteli na Donovaloch, kde mu prišlo nevoľno. K jeho nevládnemu telu privolali záchranku. „Muž po príchode záchranárov nedýchal a nereagoval, lekár musel konštatovať smrť,“ potvrdila hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Viac o téme: úmrtieĽSNSMartin Žáčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu