Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Cestujúci letiaci do Dublinu zažili paniku v oblakoch: Núdzové pristátie v Bratislave

Lietadlo spoločnosti Blue Air muselo pristáť v Bratislave
Lietadlo spoločnosti Blue Air muselo pristáť v Bratislave (Zdroj: Reprofoto Alba 24)

BRATISLAVA - Cesta, na ktorú do konca života nezabudnú. Pasažieri letu OB 3755 spoločnosti Blue Air cestujúci z rumunskej Kluže do írskeho Dublinu si v stredu museli spraviť nedobrovoľnú zastávku v Bratislave.

O prípade informoval portál Aktuality. Zábery z nepríjemných okamihov na palube lietadla Boeing 737, ktoré nakrútil jeden s pasažierov, zverejnili rumunské médiá. Cestujúci v istom okamihu zacítili na palube zápach.

Situácii mali pomôcť kyslíkové masky, niektorí cestujúci však z nich nedostávali kyslík. V lietadle neskôr vypukla panika. Ako uviedla dopravná spoločnosť Blue Air vo svojom stanovisku, pilot preto požiadal o pristátie na najbližšom letisku, čo bola v tomto prípade Bratislava.

„Lietadlo typu Boeing 737-800 na trase Kluž-Dublin vzlietlo o 10:10 (rumunský čas) a po približne hodine letu pilot požiadal o pristátie na najbližšom letisku, aby vykonalo ďalšie kontroly. A tak okolo 11.40 lietadlo pristálo za normálnych podmienok na letisku Bratislava," uviedla spoločnosť Blue Air vo vyhlásení podľa webu Alba 24.

Prišlo náhradné lietadlo

Ako pre Aktuality potvrdila hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková, udalosť sa stala v stredu o 10:32, keď bola na letisku odklonená linka z mesta Kluž do Dublinu. „Nešlo o núdzové pristátie. Linka bola odklonená z dôvodu pretlakovania kabíny,“ povedala Ševčíková.

Dopravca sa o svojich cestujúcich nakoniec postaral. „Letecký dopravca Blue Air poslal pre cestujúcich náhradné lietadlo, ktoré odletelo s cestujúcimi z Bratislavy do Dublinu o 15.42 h,“ dodala hovorkyňa

Viac o téme: LetiskoBratislavaRumunsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu