Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Trnka otvoril obálku s Mečiarovou kazetou, heslo nedá nikomu

Generálny prokurátor SR Dobroslav Trnka (vpravo) otvára obálku s heslom k Mečiarovmu CD
Generálny prokurátor SR Dobroslav Trnka (vpravo) otvára obálku s heslom k Mečiarovmu CD (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Dobroslav Trnka dnes pred redaktormi tlačových agentúr otvoril zapečatenú obálku s tzv. Mečiarovou kazetou aj s heslom na rozkódovanie od Slovenskej informačnej služby.

Na CD je 700 Mb komprimovaných údajov o klientoch skrachovaných nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia, vrátane typov zmlúv, výnosov, čísel účtov a podobne. Ako povedal Trnka, heslo prokuratúra neposkytne nikomu, ani predsedovi ĽS-HZDS Vladimírovi Mečiarovi a všetky údaje z databázy musí kompletne preveriť. Zatiaľ sa podľa Trnku nedá povedať, do akej miery sú relevantné a ani to, ako dlho bude toto preverovanie trvať. Na budúci týždeň v stredu by malo vedenie generálnej prokuratúry rozhodnúť, kto sa bude týmto zaoberať.

Prokurátor si osobne preverí, či na odkódovanej tzv. Mečiarovej kazete, ktorá obsahuje zoznam klientov nebankových subjektov, figuruje aj meno prezidenta Ivana Gašparoviča.

"Pán Gašparovič podal v tejto súvislosti na exministra Zajaca trestné oznámenie. Ten spis sa nachádza momentálne na mojom stole. Nestačí mi len vyjadrenie pána Gašparoviča, že na zozname nefiguruje," povedal dnes pre TASR generálny prokurátor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu