Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mečiar a jeho cédečko: Zoznam si chce pozrieť s Trnkom

Líder HZDS Vladimír Mečiar
Líder HZDS Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Líder HZDS Vladimír Mečiar si cédečko s prominentnými klientmi nebankoviek pozrie spolu s generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. „Dohodli sme sa, že si tie diskety pozrieme spolu,“ povedal Mečiar, ktorý už požiadal generálneho prokurátora o heslo na dekódovanie cédečka.

Podľa predsedu HZDS odkódovať cédečko, ktoré odovzdal v roku 2004 prokuratúre, možno pomohli tí, ktorí ho zakódovali. Opätovne prisľúbil, že ak nedostane vyslovený zákaz na zverejnenie jeho obsahu, tak ho zverejní. O určitých tipoch, čo a kto by mal byť na zozname, vraj vedel. „Boli konkrétne tipy a mená, ale či sú tam, pár dní počkajme,“ dodal Mečiar.

Podľa neho existuje minimálne sedem kópií cédečka. Jednu má SIS, druhú generálna prokuratúra, ďalšiu vlastí on a zvyšné majú štyria jemu blízki ľudia. „Ak by sa mi niečo stalo, vedia, čo s ňou majú urobiť,“ zdôraznil Mečiar s tým, že „množenie diskety ide pomerne rýchlo“. Cédečko je poisťovacím dokumentom pre tých, ktorí sú dnes odsúdení. „Zaujímajú nás firmy, sumy, mená osôb a politikov,“ uzavrel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu