Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nemali drobné, a tak vyhrala milión!

Blanka Husárová (26 - v strede) - nová slovenská milionárka. Zobraziť galériu (2)
Blanka Husárová (26 - v strede) - nová slovenská milionárka. (Zdroj: Nový Čas)

JAROVNICE - Tak tomu sa hovorí šťastie! Blanka Husárová (26) z osady pri Jarovniciach v Sabinovskom okrese si kúpila na pošte žreb. Keď zotrela stieracie políčko, nechcela veriť vlastným očiam. Objavila sa tam trikrát číslovka 1 000 000 Sk.

Nezamestnanej matke troch dievčat sa tak v sekunde zmenil život. Stala sa totiž milionárkou. Svoju okrúhlu výhru si včera prevzala od zástupcov spoločnosti, ktorá lotériu prevádzkuje.

Blanka Husárová si pôvodne žreb kupovať nechcela. "Keď som bola na pošte po sociálne dávky, poštárky ma presviedčali, že nemajú drobné peniaze, nech si teda zoberiem stierací žreb za 20 korún. Tak som ho kúpila,“ vraví výherkyňa. Šťastnú ruku však nemala na prvýkrát. „Najprv som vyhrala stovku. Chcela som si ju vybrať, ale pracovníčky pošty ma nahovorili, nech si kúpim ešte jeden žreb, tentoraz za 30 korún. Vraj je už posledný, čo majú na predaj, a dá sa na ňom vyhrať rovný milión. Pristala som. Ten milión som skutočne vyhrala. Doteraz však tomu nemôžem uveriť,“ tvrdí nezamestnaná žena z rómskej osady, z ktorej sa stala milionárka.

Výherný žreb mala ukrytý na utajenom mieste viac ako dva týždne, kým dostala peniaze. Včera sa svojej okrúhlej výhry konečne dočkala. „Stotisíc sme výherkyni dali v hotovosti, zvyšok príde na účet,“ prezradil konateľ spoločnosti SR Lotéria Richard Závodský. „Som rád, že sa peniaze dostali tam, kde to bolo najviac potrebné. A nie na účet nejakému milionárovi, ktorý by si len zvýšil svoje konto v banke,“ dodal Závodský. Výherný miliónový žreb bol jeden z dvoch, ktoré boli v tejto lotérii v obehu. Ten druhý ešte stále čaká na svojho šťastného výhercu.

Výherkyňa nemusí z miliónovej sumy platiť ani daň. V tom, ako však s peniazmi naloží, má už celkom jasno. „Kúpime si dom v Jarovniciach, ale mimo osady. Bude stáť asi 600-tisíc. Niečo investujeme do nábytku, a ako použijeme zvyšok, to sa ešte uvidí,“ plánuje Jarovničanka. Pre príbuzných chce pripraviť veľkolepú oslavu s bohatým pohostením a živou muzikou. S výhrou však rodine vznikli aj problémy. „Musela to nahlásiť na úrade a už nebudeme dostávať sociálne dávky, čo bolo približne 8 000 korún mesačne. Preto si musíme časť peňazí odložiť, aby sme mali z čoho žiť,“ vysvetlila Blanka Husárová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu