Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vzbura neplatičov: Vysťahovaní okupovali centrum mesta

Situáciu na novozámockom námestí upokojovali rómsky vajda (v klobúku) a policajti.
Situáciu na novozámockom námestí upokojovali rómsky vajda (v klobúku) a policajti. (Zdroj: Nový Čas)

NOVÉ ZÁMKY - Pešiu zónu v centre Nových Zámkov včera obsadili stovky nahnevaných ľudí. Pred mestský úrad prišli protestovať proti údajne násilnému vysťahovaniu 250 obyvateľov bytoviek na Kasárenskej a Hradnej ulici.

Dramatickým chvíľam predchádzalo rozhodnutie mesta, ktoré bytovky, kde žije väčšina neplatičov, predalo súkromníkom. Tí teraz dali ľudí vysťahovať. Iba šiestim rodinám, ktoré nájom platili, zabezpečilo mesto bývanie i naďalej v meste. Ostatných odvážajú do obcí v okolí Levíc a Nitry.

„Je to hrozné!“ kričal rozčúlený Tibor Kotlár (43). Rozália Lakatošová (46) povedala, že chlapi v čiernom dozerajúci na sťahovanie im nakázali naložiť na autá nábytok, natlačili ich do autobusu a vyložili v Šalove neďaleko Levíc. „Vo dvoch izbách sa majú tiesniť tri rodiny, teda asi dvadsať ľudí. Na dome sú porozbíjané okná, nemáme ani záchody. Preto sme sa vrátili do Nových Zámkov,“ kričí nahnevaná žena. Čo budú ďalej robiť, nevie.

Dav vysťahovaných ľudí sa včera na protest zhromaždil pred mestským úradom, kde ho upokojovali mestskí policajti aj prostredníctvom vajdu. Prednosta mestského úradu Peter Ágh nechcel prezradiť, kto je novým majiteľom bytovky. Len prehodil, že podrobnosti oznámia až v piatok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu