Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pád vrtuľníka vo Veľkom Šariši priniesol obrovské problémy: Desiatky tisíc ľudí bez elektriny

Pád vrtuľníka vo Veľkom Šariši
Pád vrtuľníka vo Veľkom Šariši (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

PREŠOV - Obnoviť distribúciu elektriny v časti východného Slovenska, výpadok ktorej spôsobila sobotňajšia (7.7.) kolízia vrtuľníka s elektrickým vedením v meste Veľký Šariš, časť Kanaš, sa podarilo pred polnocou. Informovala o tom Andrea Vlková z Východoslovenskej distribučnej, a.s (VSD).

Tá k 20.30 h evidovala vyše 55.000 odberných miest bez elektriny. Najviac zasiahnuté boli lokality Prešov, Bardejov, Svidník a Stropkov. "VSD sa podarilo k 23.31 h obnoviť distribúciu elektriny do všetkých odberných miest v lokalitách, ktoré boli zasiahnuté sobotňajším nešťastím," pokračovala Vlková s tým, že spoločnosť na to vyvinula maximálne úsilie.

Havária malého dvojmiestneho civilného vrtuľníka, ku ktorej došlo pred 19.00 h, si vyžiadala život pilota. Pochádzal z Prešova. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že vrtuľník sa pravdepodobne zamotal do drôtov, čo spôsobilo jeho následný pád," priblížila okolnosti Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Podľa polície sú presná príčina i okolnosti nehody v štádiu vyšetrovania.

Viac o téme: Elektrická energiaPrešovPád vrtuľníkaVeľký Šariš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu