Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

S povodňami na Slovensku bojuje 49 hasičov

V Rakovej museli odstraňovať skrížené kusy dreva pod pilierom mosta na hlavnej ceste.
V Rakovej museli odstraňovať skrížené kusy dreva pod pilierom mosta na hlavnej ceste. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Na Slovensku nasadili do boja s povodňovou situáciou 49 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s 12 kusmi techniky, jedným člnom a čerpadlami.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Alena Bučeková, 12 hasičov prehľadávalo zatopené územie, pretože dostali hlásenie, že v Devínskej Novej Vsi, kde sa vybrežila voda z rieky Moravy do polí, bolo počuť volanie o pomoc. Pátraciu akciu nakoniec odvolali, pretože na zaplavenom území nikoho nenašli. V Trnavskom kraji v Skalici a Holíči dvaja hasiči s jedným zásahovým vozidlom a čerpadlom asistovali pri odčerpávaní vody zo zatopených pivníc.

Najhoršia situácia z hľadiska hroziacich povodní je na rieke Kysuca v okrese Čadca, kde vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. V smere z Kysuckého Lieskovca do Ochodnice rozvodnená rieka narušila most, podľa Bučekovej hasiči tam stále zasahujú, čerpajú vodu zo zatopených pivníc, prečisťovali odvodňovacie kanály.

V Turzovke hasiči čerpajú vodu z pivníc. Z rieky Kysuca pri obci Dunajov hasiči zachraňovali vodiča s autom AUDI, ktorý zišiel z cesty do rieky a voda ho po sklá zaplavila. Vodičovi sa podarilo dostať sa na strechu auta, odkiaľ ho hasiči s pomocou lana zachránili. Vybrežili sa tiež potoky v Rakovej, Ochodnici a vo Vyšnej nad Kysucou. Najväčšie problémy spôsobili zapratané znečistené korytá potokov. V Žilinskom kraji nasadili 35 hasičov, 10 kusov techniky a čerpadlá.

V obci Ľutina v okrese Sabinov v Prešovskom kraji vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. Na mieste zasahujú traja hasiči a jedno zásahové vozidlo.

FOTO: Dunaj a Morava stúpajú >>

V Prakovciach sa vylial potok a poškodil most >>

V Ľutine vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity >>

Situácia na Kysuci sa stabilizuje >>

Česko zasiahli povodne, hrozí až storočná voda >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu