Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dramatické VIDEO polície: Mužovi v Bratislave hrozila smrť, zachránilo ho otvorené okno na aute

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Otvorené okno na odstavenom aute bez posádky sa môže zdať v prvej chvíli ako banálna vec, za ktorou by človek čakal akurát tak vodičovu zábudlivosť. V prípade muža z neslávne známeho bratislavského Pentagónu však viedlo až k záchrane ľudského života. Polícia v piatok vo svojom profile na Facebooku zverejnila autentické video z akcie, pri ktorej spolupracovali aj záchranári a hasiči.

Prípad, ktorý otriasol Českom: Žena sa vybrala bicyklovať, krátko nato zažila najhoršie chvíle

"Policajti z poriečneho oddelenia boli zaradení do štandardnej hliadkovej služby, keď ich pri bratislavskom Pentagóne oslovil SBSkár, ktorý si všimol otvorené okno na jednom z áut. S pomocou domovníčky volali policajti majiteľovi auta, no neúspešne," informoval policajný admin na sociálnej sieti.

Dramatické VIDEO polície: Mužovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Na klopanie na dvere bytu nikto nereagoval. Susedia videli majiteľa auta deň predtým a susedka pod ním zaregistrovala buchnutie na zem pred niekoľkými hodinami. Muž bol navyše po dvoch mozgových príhodách. Hoci bolo počuť, ako mu v byte zvoní telefón, nikto ho nedvíhal.

Privolaní hasiči sa do bytu dostali cez vysokozdvižnú plošinu a otvorili policajtom dvere. Muž bol v byte sám, v zlom zdravotnom stave, ležal na zemi a nedokázal sa pohnúť, za čo mohla pravdepodobne ďalšia mozgová príhoda. Potom už na scénu vstúpili záchranári, ktorí sa postarali aj o prevoz do nemocnice.

Polícia zverejnila okrem videa z akcie, pri ktorej asistovali všetky zložky, aj poďakovanie od spomínanej domovníčky. "Včerajšie udalosti ma opäť presvedčili, že základom pomoci je komunikácia a spolupráca. Z jedného otvoreného okna na zaparkovanom aute pred našim domom sa stal príbeh o tom najcennejšom - zachránenom ľudskom živote...," uviedla okrem iného domovníčka

Viac o téme: ZáchranaHasičiZáchranáriŽivotPolícia BratislavaPentagón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu