Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bratislava ešte stále nemá platnú parkovaciu politiku: Je to hanba poslancov, tvrdí Olekšák

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanci Bratislavy sa nemôžu zbavovať podielu viny na tom, že parkovacia politika v hlavnom meste zatiaľ ostáva len na papieri.

Poukázal na to, že zavedenie celomestských pravidiel sa rieši už od roku 2012 a od neprijateľného pôvodného návrhu dospeli rokovania v decembri 2016 k uzneseniu, ktoré je pre mestské časti akceptovateľné. „Magistrát vyhovel aj podnetom prokurátora v prípade zosúladenia všeobecne záväzného nariadenia (VZN) s dodatkom štatútu o deľbe kompetencií,“ upozornil Olekšák na prepracovanie pôvodného znenia VZN.

I v mene poslaneckého klubu, ktorého je členom, si myslí, že v súčasnosti preto neexistujú relevantné dôvody brániť spusteniu parkovacej politiky. V tomto duchu nazerá i na názory časti poslancov v zastupiteľstve, ktorí tvrdia, že Bratislava nie je na parkovaciu politiku pripravená. „Ok, ja viem, že je potrebné budovať záchytné parkoviská, že je potrebné posilniť MHD, ale nie je možné parkovaciu politiku neustále odkladať,“ zdôraznil.

No hoci opakuje, že na prijatie celomestských pravidiel je naozaj najvyšší čas, skepticky tiež priznáva, že terajšie zastupiteľstvo o tom asi nerozhodne. "Nepredpokladám, že sa nám podarí schváliť dodatok štatútu. Ostane to na poslancoch, ktorí dostanú mandát v jesenných voľbách," povedal pred kamerami v Tablet.TV

Viac o téme: BratislavaParkovacia politikaRadoslav Olekšák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu