Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PREDPOVEĎ, ktorá Slovákov zahreje pri srdci: Rozprávkové teploty, veď to už je takmer leto!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Jar už definitívne zavítala na Slovensko. Svedčia o tom aj mimoriadne priaznivé teploty, ktorým sa budeme môcť tešiť v nasledujúcich dňoch. Okrem toho však treba očakávať aj búrky, silný vietor a miestami povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav už v tejto súvislosti vydal viacero výstrah.

PONDELOK

Od juhu bude na Slovensko pokračovať prílev veľmi teplého vzduchu. Slnečno, zrána ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmla. Veľmi teplo! Najvyššia denná teplota 19 až 24 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 11 st. Juhovýchodný až južný vietor 2 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami 12 až 16 m/s (45 až 60 km/h). Nad pásmom lesa miestami prudký až búrlivý vietor, ktorý bude popoludní postupne slabnúť.

UTOROK

Od juhozápadu na naše územie postúpi studený front, ochladí sa o niekoľko stupňov. V noci jasno až polojasno, len ojedinele nízka oblačnost alebo hmla. Neskôr miestami až oblačno a ojedinele prehánky alebo dážď. Cez deň premenlivá, prechodne až veľká oblačnosť a na viacerých miestach prehánky, dážď, ojedinele aj búrky. Najnižšia nočná teplota 8 až 3, v južnej polovici západného Slovenska okolo 10 st. Najvyššia denná teplota 15 až 20 st. Prevažne juhovýchodný vietor 2 až 8 m/s (5 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele do 15 m/s (55 km/h).

STREDA

Začne k nám opäť prúdiť teplý vzduch. Prevažne polooblačno, v noci a ráno ojedinele aj nízka oblačnosť alebo hmla a len výnimočne prehánky. Najnižšia nočná teplota 9 až 5, v dolinách a kotlinách miestami okolo 3 st. Najvyššia denná teplota 17 až 22 st. Slabý premenlivý, na západe prevažne juhovýchodný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

ŠTVRTOK

Prílev teplého vzduchu z juhovýchodu až juhu zosilnie. Jasno až polojasno, v priebehu dňa postupne miestami až oblačno a ojedinele prehánky alebo búrky. Veľmi teplo. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, v dolinách a kotlinách miestami okolo 4 st. Najvyššia denná teplota 19 až 24 st.

PIATOK

Cez našu oblasť postúpi smerom na severovýchod studený front. Premenlivá, spočiatku prevažne veľká oblačnosť. Na mnohých miestach prehánky, miestami aj búrky. Najnižšia nočná teplota 11 až 6 st. Najvyššia denná teplota 15 až 21 st.

VÝSTRAHY

SHMÚ zverejnil na nasledujúce dni viacero výstrah. Výstraha prvého stupňa pred vetrom a vetrom na horách platí v pondelok v skorých ranných hodinách pre všetky kraje okrem Košického. 

PREDPOVEĎ, ktorá Slovákov zahreje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Okrem toho platí hydrologická výstraha prvého stupňa pred povodňami, a to pre okresy Brezno, Michalovce a Trebišov. 

Viac o téme: JarPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu