Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Odvolaný kontrolór naďalej úraduje!

Kontrolór mesta Kráľovský Chlmec Andrej Kiss: „Moje odvolanie bolo nezákonné.“ Zobraziť galériu (3)
Kontrolór mesta Kráľovský Chlmec Andrej Kiss: „Moje odvolanie bolo nezákonné.“ (Zdroj: Nový Čas)

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC - Poslanci mesta Kráľovský Chlmec odvolali kontrolóra Andreja Kissa. Ten sa však svojej funkcie nechce vzdať a naďalej chodí do práce. A. Kiss, ktorý v minulosti často poukazoval na šafárenie s mestským majetkom, sa rozhodol s mestom súdiť. Primátor Jozef Balog predpokladá, že kontrolór súdny spor vyhrá.

„Objavil som viacero prechmatov a šafárenie s majetkom mesta. Poslancom nevoňalo, keď som poukázal na to, kto a ako využíva služobné vozidlo na súkromné účely i na kšefty s naftou a na nezrovnalosti pri výbere vstupného z koncertov,“ vraví odvolaný kontrolór Andrej Kiss, ktorému kanceláriu síce zapečatili, no do práce chodí i naďalej.

Funkčné obdobie mu končí až o štyri roky... „Študujem zákony a súdim sa. Poslanci predsa nemôžu len tak dvíhať ruky hlava-nehlava a rozhodovať o osude druhých len preto, že sa im niekto nepáči,“ dodal kontrolór, ktorého nástupcu zatiaľ poslanci nezvolili. Nebolo ich totiž dosť... „Nejde len o nadpolovičnú väčšinu poslancov, ale na odvolanie musí byť hlavne dôvod. Ja taký nevidím, preto mesto súd zrejme prehrá,“ povedal primátor Jozef Balog.

Rovnako zmýšľa aj advokátka A. Kissa Valéria Vassová: „Spor vyhráme, lebo chýbajú právne dôvody odvolania. V konečnom dôsledku na to doplatia občania a chudobnejšia bude aj kasa mesta.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu