Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNA SPRÁVA V nemocnici v Partizánskom zomrel 3-ročný chlapček

(Zdroj: topky)

PARTIZÁNSKE - Len trojročný chlapček podľahol chorobe v nemocnici v Partizánskom. Choroba mala rýchly priebeh a z toho, čo vyzeralo ako obyčajná chrípka, sa vykľul zápal mozgových blán.

Chlapec najskôr dostal vysoké horúčky, neskôr sa k nim pridali kŕče a potom sa chlapčekovi objavili na tele fľaky. Choroba mala rýchly priebeh, jeho stav sa nezlepšoval a horúčky neustupovali. Informáciu pre Topky potvrdil hovorca siete nemocníc Svet Zdravia Tomáš Kráľ.

Chlapčeka prijali ešte minulý piatok, 16. februára o 5:35 hodine ráno rýchlou zdravotnou službou. Tú zavolali jeho rodičia potom, čo dostal silné kŕče. "Po prijatí do nemocnice bol pacient s matkou hospitalizovaný na samostatnej izbe a boli zahájené všetky diagnostické a terapeutické postupy podľa jeho stavu," informuje nemocnica vo svojom stanovisku. 

Nemocnica pracovala s podozrením na meningitídu. Popoludní sa u chapčeka začali objavovať ďalšie príznaky spomínanej diagnózy a v krátkom čase došlo k rozvoju septického šoku so zlyhaním životne dôležitých orgánov.

"Žiaľ, takýto extrémne rýchly priebeh meningitídy u malých detí je veľmi nebezpečný a aj pri správne vedenej liečbe má pomerne vysokú úmrtnosť. Ani v tomto prípade sa napriek maximálnej snahe zdravotníckeho tímu nepodarilo vývoj ochorenia zvrátiť a po hodinovej resuscitácii okolo pol siedmej hodine večer toho istého dňa pacient zomrel," uviedla nemocnica.

V nemocnici prijali mimoriadne opatrenia

Nemocnica informovala regionálne úrady verejného zdravotníctva. Rodine pacienta aj personálu, ktorý bol s pacientom v blízkom kontakte, nariadila preventívne užívanie antibiotík. Keďže bolo dieťa umiestnené na samostatnej izbe, k styku s ostatnými pacientmi nedošlo. "Priestor, kde sa pacient nachádzal, bol následne komplexne dekontaminovaný. Nemocnica neeviduje od tej doby žiadny ďalší prípad pacienta, u ktorého by sa prejavila meningitída,“ dodala nemocnica.

 

Viac o téme: NemocnicaSmrťMeningitídaSvet Zdravia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu