Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Rusko s Černákom sa stretli zoči-voči: Tvrdé slová exmarkízaka, mafiánsky boss sa hanbil

Pavol Rusko a Mikuláš Černák sa stretnú na polícii. Zobraziť galériu (4)
Pavol Rusko a Mikuláš Černák sa stretnú na polícii. (Zdroj: SITA,Topky koláž)

BRATISLAVA - Bývalý majiteľ televízie Markíza a exminister Pavol Rusko sa postavil zoči-voči Mikulášovi Černákovi. Práve kvôli Černákovi skončil Rusko pred viac ako tromi mesiacmi vo väzbe za objednanie vraždy svojej bývalej obchodnej spoločníčky v televízii Sylvie Volzovej.

Na Prezídium policajného zboru v Bratislave priviezli okolo 9:40 Mikuláša Černáka. O necelú polhodinu na to prišiel aj Pavol Rusko s elektronickým náramkom na nohe. „Chcel by som sa opýtať pána vraha, dokonca pána niekoľkonásobného vraha, prečo tak odporne klame a kto ho na to naviedol,“ povedal Rusko novinárom.

Pavol Rusko prišiel očividne v dobrej nálade a na otázky novinárov ochotne odpovedal,
Zobraziť galériu (4)
Pavol Rusko prišiel očividne v dobrej nálade a na otázky novinárov ochotne odpovedal,  (Zdroj: TASR)

Jeho obhajca Marek Para pripomenul, že samotnú konfrontáciu vedie vyšetrovateľ, pričom jeho klient a obvinený Mikuláš Černák budú sedieť tvárou v tvár. "Budú odpovedať na jednotlivé otázky vyšetrovateľa," skonštatoval. Dodal, že Rusko je pripravený vypovedať.

Rusko vs. Černák

Pavol Rusko sa stretol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Pavol Rusko vyšiel z budovy Policajného prezídia pred pol 12. Exmarkizák veľmi zhovorčivý nebol. "Položil som mu aj tú otázku z rána. Mal som pocit, že sa za tie klamstvá hanbí," povedal Rusko. Ku konfrontácií sa veľmi vyjadrovať nechcel. Slovo si vzal jeho obhajca Marek Para. "Nebudem riskovať znehodnotenie informácií alebo zhoršenie postavenia môjho klienta," vyjadril sa Para, na ktorého podnet Rusko neposkytuje médiám viac informácií.

"Táto konfrontácia slúžila v úzskom merítku na to, aby si rozhodujúce strany utvorili názor na účastníkov konania. Nie aby boli posudzované všetky dôkazy. Obaja sa pridŕžali svojich tvrdení," dodal obhajca s tým, že prokurátor by bol nerád, keby sa obsahové informácie dostávali na verejnosť.

Mikuláš Černák

Po troch mesiacoch ide o prvú konfrontáciu, kedy sa stretne Rusko s bývalým šéfom banskobystrického podsvetia tvárou v tvár. Naplánované sú aj ďalšie stretnutia.

Marek Para

Konfrontácia je procesný úkon, keď policajt umiestni osoby „tvárou v tvár“ a kladie im otázky s cieľom odstrániť rozpory v ich výpovediach. Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Krajský súd v Bratislave prepustil obvineného Pavla Ruska na slobodu dňa 21. novembra minulého roka. Zároveň mu však uložil povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia.

Černák na policajnom prezídiu

Viac o téme: Polícia Mikuláš ČernákPavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu